Kedves Látogató!
Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk!
Üdv.:
Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)
Ferenc Nemeth:
Az idő lejárt de még kicsit buborékos leszűrjem -e üvegekbe ? Ha lezárom akkor a nyitásnál ki... (2017.01.09. 12:05)Csipkebor - A megígért recept
Gabika75:
Én az Új Udvarban található fűszeresnél találtam :) Fűszerszény. (2012.06.20. 09:27)Tonkabab
gambas:
...várjuk.
A szokásos póré/salotta variációt teszed fel, vagy amiben van egy kis fokhagyma is?... (2010.12.07. 08:50)Kastélyszálló, menü ajánlat
Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…
Fogas farce (töltelék)Hozzávalók:300 g. fogas200 ml. tejszín2 tojás fehérjekaporsóborskelkáposzta levélecet sószáraz fehérborhal alapléFehérboros vajmártás (kb. 2,5 dl.)Hozzávalók:100 g. mogyoróhagyma30 g. vaj2,5 dl. fehérbor2,5 dl. hal alaplé120 g. kockára vágott jeges…
VadnyúlcombHozzávalók:1 egész vadnyúlcomb1 dl vad alaplé2dl száraz vörösborfokhagymadurva tengeri sóboróka bogyóegész fekete és rózsa borsrozmaringzsályababérlevélVargányaropogósHozzávalók:1 kg krumpli30 dkg liszt 1 tojásborssóvargánya por20 dkg vargánya1 mogyoró…
Mostanában Mar i muntanya, lázban ég a konyha és ehhez keressük a megfelelő párosításokat. Az első „bátortalan” próbálkozásunkból ez sült ki! Mar i muntanya: Tulajdonképpen a víz és a szárazföld találkozását jelenti. A gasztronómia nyelvére lefordítva ez a…
Hozzávalók:200 g. vöröslencse1 dl. kókusztej5 dl zöldség alaplépóréhagyma fehér része1-2 kisebb burgonya (mennyisége attól függ milyen sűrű levest szeretnénk)fokhagymatahina paszta kurkumadurva szemű tengeri sóegész borskoriander magrómai köményBetétHozzávalók:5-6 dkg.…
PappardelleHozzávalók:1 kg. TL-50 liszt (tésztaipari liszt)12 tojássóolívaolaj PappardelleElkészítés:A lisztet átszitálom. A kupac közepébe ütöm a tojásokat, sózom, és egynemű tésztává gyúrom,…
KacsamájHozzávalók:Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamájSóBorsFűszeres mártásHozzávalók:1 dl. jus4 cl. szilvapálinka3-4 szem aszalt szilva KacsamájElékészítés:A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával…
Omlós tészta (pate brisée)Hozzávalók:250 g liszt 125 g vaj 1 csipet só 1 tojássárgája vízTöltelékHozzávalók:3-4 kg. sütőtök2 tojás sárgája1 dl. tejszín15-20 dkg. Amadéi csokoládévaníliás cukorBirshabHozzávalók:birs…
"Egy szubkultúra születésének vagyunk hát szemtanúi, és mi van nagyszerűbb a földön, mint egy szubkultúra-születés szemtanújának lenni?!"Jó érzés ebben tevékenyen részt is venni!Gasztroblog
Sárközi Ákos ötlete nyomán.Tökfőzelék:1-1,5 kg. spárga tök1 nagyobb piros kaliforniai paprika1-1,5 dl. tejföl2 fej mogyoróhagymaSóBorsKaporCsirke alapléMarinád:1,5 kg makréla0,25 kg vöröshagyma, 1 kávéskanál mustármag 8-10 szem egész bors 2-3 db babérlevélcukorsó…
Utolsó kommentek