Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Fekete kagyló hús cointreau-vel flambírozva, narancsos; zsályás sütőtökpürével

2009.11.08. 19:19 | Polimer | 2 komment

Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek. Zsályás sütőtökkrémHozzávalók:60-70 dkg. sütőtökvajsó cayenne bors4-5 zsálya levélcsillag ánizs1 narancs25-30 dkg. fekete kagyló…

Címkék: fekete sütőtök zsálya kagyló cointreau amuse

Márton napi ajánlat

2009.11.02. 18:32 | Polimer | Szólj hozzá!

Classic Étterem és Panzióajánlat /November 7.-től/Márton napra és az újborhoz- Liba erőleves, zöldségekkel és gyömbéres macesz gombóccal- Roston sült libamáj, aranymazsola krémmel, sós kaláccsal és tokaji mártással- Lassan sült libacomb, almás gesztenyés párolt…

Címkék: kalács libamáj liba naspolya libatepertő

Pórés burgonyakrémleves, pirított hagymakarikákkal és parmezánnal

2009.11.02. 18:20 | Polimer | Szólj hozzá!

Burgonya krémlevesHozzávalók:2 szál póréhagyma (csak a fehér része) 5-6 lisztesre fövő burgonya *8-10 dkg. parmezán8 dl. csirke alaplé1 dl tejszínvajsóborsvöröshagymaliszt Burgonya krémlevesElkészítés:A burgonyát és a póréhagymát vékonyra felszeljük. A pórét vajon…

Címkék: burgonya parmezán póréhagyma krémleves

Fogas fársszal töltött kellevél, fehérboros vajmártással

2009.10.30. 18:27 | Polimer | Szólj hozzá!

Fogas farce (töltelék)Hozzávalók:300 g. fogas200 ml. tejszín2 tojás fehérjekaporsóborskelkáposzta levélecet sószáraz fehérborhal alapléFehérboros vajmártás (kb. 2,5 dl.)Hozzávalók:100 g. mogyoróhagyma30  g. vaj2,5 dl. fehérbor2,5 dl. hal alaplé120 g. kockára vágott jeges…

Címkék: fogas vajmártás kelkáposzta amuse fársz

Vörösborban készült vadnyúlcomb, vargánya krokettel és grillezett sütőtökkel

2009.10.24. 12:05 | Polimer | Szólj hozzá!

VadnyúlcombHozzávalók:1 egész vadnyúlcomb1 dl vad alaplé2dl száraz vörösborfokhagymadurva tengeri sóboróka bogyóegész fekete és rózsa borsrozmaringzsályababérlevélVargányaropogósHozzávalók:1 kg krumpli30 dkg liszt 1 tojásborssóvargánya por20 dkg vargánya1 mogyoró…

Címkék: sütőtök vargánya krokett vadnyúl

Karalábékrém pírított szalonnával és roston sült harcsával

2009.10.21. 12:50 | Polimer | 2 komment

Mostanában Mar i muntanya, lázban ég a konyha és ehhez keressük a megfelelő párosításokat. Az első „bátortalan” próbálkozásunkból ez sült ki! Mar i muntanya: Tulajdonképpen a víz és a szárazföld találkozását jelenti. A gasztronómia nyelvére lefordítva ez a…

Címkék: harcsa karalábé amuse

Vörös lencse krémleves

2009.10.19. 21:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:200 g. vöröslencse1 dl. kókusztej5 dl zöldség alaplépóréhagyma fehér része1-2 kisebb burgonya (mennyisége attól függ milyen sűrű levest szeretnénk)fokhagymatahina paszta kurkumadurva szemű tengeri sóegész borskoriander magrómai köményBetétHozzávalók:5-6 dkg.…

Címkék: leves lencse vöröslencse

Szarvas pástétom, birsalmával és sáfrányhagyma „lekvárral”

2009.10.16. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

SzarvaspástétomHozzávalók:40-50 dkg. szarvashús1 vörös hagymatejszínvad alaplékonyakboróka bogyóbabér levélzselatinBirs kompótHozzávalók:3-4 birsalma2-3 szegfűszegjuharszirup1 rúd fahéj1 szem csillagánizs1 babérlevélfél citrom leve és két…

Címkék: szarvas birsalma pástétom sáfrányhagyma

Muflongerinc birsalmás sütőtökös rétessel

2009.10.14. 11:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Rétes tésztaHozzávalók:250 g. liszt 2 e.k. olajsó4 e.k. folyékony vajTöltelékHozzávalók:30-40 dkg birsalma 30-40 dkg. sütőtök 1 citromolívaolaj60 g. gesztenyeméz40 ml. mézecet 10 dkg. húsos szalonna (ne legyen füstölt)zsályabors2 szelet toast kenyérMuflon és a…

Címkék: sütőtök rétes birsalma muflon

Házi papardelle

2009.10.14. 11:19 | Polimer | 3 komment

PappardelleHozzávalók:1 kg. TL-50 liszt (tésztaipari liszt)12 tojássóolívaolaj              PappardelleElkészítés:A lisztet átszitálom. A kupac közepébe ütöm a tojásokat, sózom, és egynemű tésztává gyúrom,…

Címkék: tészta pappardelle

Hízott kacsamájjal töltött szilva ravioli, fűszeres mártással

2009.10.13. 13:18 | Polimer | 2 komment

KacsamájHozzávalók:Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamájSóBorsFűszeres mártásHozzávalók:1 dl. jus4 cl. szilvapálinka3-4 szem aszalt szilva           KacsamájElékészítés:A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával…

Címkék: szilva kacsamáj szilvabőr

Csokoládés sütőtök torta, birs habbal

2009.10.12. 18:16 | Polimer | Szólj hozzá!

Omlós tészta (pate brisée)Hozzávalók:250 g liszt 125 g vaj 1 csipet só 1 tojássárgája vízTöltelékHozzávalók:3-4 kg. sütőtök2 tojás sárgája1 dl. tejszín15-20 dkg. Amadéi csokoládévaníliás cukorBirshabHozzávalók:birs…

Címkék: torta sütőtök birs

Classic étterem, menü ajánlat

2009.10.05. 18:41 | Polimer | 3 komment

Classic Étterem és Panzióajánlat /Október 10.-től/Variációk birsre, sütőtökre és vadakra- Szarvas pástétom, birsalmával és sáfrányhagyma „lekvárral”- Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal- Vörösborban készült vadnyúlcomb, vargánya…

Címkék: sütőtök szarvas rétes birs pástétom sáfrányhagyma vadnyúlcomb muflongerinc

Paradicsomos morzsában sült vörös sügér filé, ruccolával kevert burgonyapürével

2009.10.05. 17:54 | Polimer | Szólj hozzá!

Ruccolás burgonyapüré Hozzávalók:1 kg kifliburgonya25-50 dkg vaj (ízlés szerint)2 dl tejSóSzerecsendió frissen reszelveParadicsomos morzsaHozzávalók:2-3 szelet szikkadt fehér kenyér vagy bagett (értelemszerűen több szelet)3-4 db. Szárított paradicsom1 gerezd fokhagyma2-3…

Címkék: ruccola sügér paradicsomos morzsa

Vargabéles szőlővel és must sabayonnal

2009.09.24. 00:03 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:Angol krém1 vaníliarúd0,25 liter tej0,25 liter tejszín90 g porcukor6 tojássárgájaTöltelék100 g cérnametélt400 g túró2 tojás sárgájavaníliás cukorcitromréteslapszőlőMust sabayon2 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon  mustját használtam)4 tojás…

Címkék: sabayon vargabéles

Sült paprika krém leves, pirított garnélával

2009.09.24. 00:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Paprikaleves:3 sárga kaliforniai paprika, megsütve, lehéjazva2 db. Burgonya1 póréhagyma fehér része1 kicsi mogyoróhagyma1 gerezd fokhagyma1 l csirkealap lé2 dl. joghurtfriss gyömbérkoriander zöldolívaolajsó, borsPaprikaolaj:2 dl olívaolaj1 piros kaliforniai vagy kápia paprika2 gerezd…

Címkék: garnéla paprika leves

Vöröslencse saláta, zöld fűszerekkel pácolt kecskesajttal

2009.09.22. 17:34 | Polimer | Szólj hozzá!

Vinaigrette:0,5 dl fehér balzsamecet1,5 dl olíva olaj1 tk. dijoni mustársó, bors, cukormetélőhagyma, petrezselyem, tárkonymogyoróhagymaVöröslencse főzőleve:200 g. vörös lencsesóegész borsbabérlevélKecskesajt pác:oliva…

Címkék: kecskesajt vöröslencse

Classic étterem menü ajánlat

2009.09.20. 20:24 | Polimer | 2 komment

Classic Étterem és Panzió"szüreti" ajánlat /szeptember 19.-től/ - Vörös lencse saláta, zöld fűszerekkel pácolt kecskesajttal- Sült paprika krém leves, pirított garnélával- Paradicsomos morzsában sült vörös sügér filé, ruccolával kevert burgonyapürével-…

Címkék: ajánlat szőlő kecskesajt vöröslencse vargabéles fűrj

Gasztroblog

2009.09.04. 11:30 | Polimer | 2 komment

"Egy szubkultúra születésének vagyunk hát szemtanúi, és mi van nagyszerűbb a földön, mint egy szubkultúra-születés szemtanújának lenni?!"Jó érzés ebben tevékenyen részt is venni!Gasztroblog 

Címkék: blog gasztronómia

"Új" tökfőzelék marinált makrélával

2009.08.31. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

Sárközi Ákos ötlete nyomán.Tökfőzelék:1-1,5 kg. spárga tök1 nagyobb piros kaliforniai paprika1-1,5 dl. tejföl2 fej mogyoróhagymaSóBorsKaporCsirke alapléMarinád:1,5 kg makréla0,25 kg vöröshagyma, 1 kávéskanál mustármag 8-10 szem egész bors 2-3 db babérlevélcukorsó…

Címkék: tökfőzelék makréla marinált

süti beállítások módosítása