Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek.
Zsályás sütőtökkrém
Hozzávalók:
60-70 dkg. sütőtök
vaj
só
cayenne bors
4-5 zsálya levél
csillag ánizs
1 narancs
25-30 dkg. fekete kagyló hús
só
bors
olívaolaj
5 cl. cointreau
Zsályás sütőtökkrém
Elkészítés:
A tököt megpucolom, és nagyobb darabokra vágom. Sóval, 1-2 levél zsályával, csillagánizzsal és fél nagyobb vagy egy kisebb narancs levével és vízzel felteszem főni. Nagyjából 15-20 perc alatt puhára fő. Ezután leszűröm, az egész fűszereket eltávolítom, vajat, cayenne borsot adok hozzá, pépesítem. Apróra vágott zsálya levéllel és maradék narancs levével ízesítem.
A fekete kagylót megpucolom és forró olívaolajon pár perc alatt megsütöm. Sózom, borsozom, majd cointreau-val flambírozom.
Utolsó kommentek