Pina Colada-s rizottó
Hozzávalók (4 személyre):
160 g rizottó rizs
50 g cukor
750 ml kókusztej
150 ml tejszín
Pina colada
kókusz reszelék
vanília rúd
vaj
Portói mártás
Hozzávalók:
40 g cukor
100 ml vörösbor
150 ml vörös portói
Mangó zselé
Hozzávalók:
1 mangó
100 ml fehérbor
2 db kardamom mag
200 ml víz
fahéj
citrom lé
4-5 g zselatin vagy agar-agar (500 ml folyadékkal számolva)
Rizottó
Elkészítés:
Az elkészítése megegyezik a normál rizottó készítési módjával. A cukrot, a tejet, a tejszínt és a vanília rudat egy edényben felmelegítjük. A rizst vajon átpirítjuk, hozzá adjuk a kókusz likőrt, és teljesen elpároljuk, majd fokozatosan merőkanalanként hozzá adagoljuk a felmelegített vaníliás, tejszínes kókusztejet. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs megfelelő állagú nem lesz, ekkor hozzá keverjük a kókusz reszeléket, és félre tesszük hűlni.
Portói mártás
Elkészítés:
A cukrot világosbarna színig karamellizáljuk, felöntjük a vörösborral és a portóival, majd nagyjábol30-40 perc alatt gyenge lángon szirup állagúra sűrítjük.
Mangó zselé
Elkészítés:
A mangót megpucoljuk, felkockázzuk és felrakjuk főni, a fehérbor és víz keverékébe. A kardamom magokat megroppantjuk, és az őrölt fahéjjal együtt a mangóhoz adjuk. 10-15 perc alatt puhára főzzük a mangót, citrom lével frissítjük az ízét, hozzá adjuk a zselésítő anyagot, majd formában dermesztjük.
Ötlet: Ha olyan zselésítő anyagot használunk a mangóhoz, ami hőre nem lágyul, akkor a rizottó-t melegen is tálalhatjuk.
Utolsó kommentek