Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

"Új" tökfőzelék marinált makrélával

2009.08.31. 11:10 | Polimer | Szólj hozzá!

Sárközi Ákos ötlete nyomán.


Tökfőzelék:
1-1,5 kg. spárga tök
1 nagyobb piros kaliforniai paprika
1-1,5 dl. tejföl
2 fej mogyoróhagyma

Bors
Kapor
Csirke alaplé

Marinád:
1,5 kg makréla
0,25 kg vöröshagyma,
1 kávéskanál mustármag
8-10 szem egész bors
2-3 db babérlevél
cukor

ecet
víz

 

Elkészítés:

A tököt meghámozom, és tökgyaluval legyalulom, enyhén besózom, és félre teszem. A hagymát felvágom, és kevés zsiradékon megdinsztelem, ha üvegesre pirult hozzá rakom az apró kockára vágott pritamin paprikát és kapor egy részét. A tök 1/3-át kinyomom és a paprikás hagymához, rakom. Felöntöm alaplével és puhára főzöm, közben a fűszerekkel ízesítem. Ha kész hő kiegyenlítéssel hozzá adom a tejfölt és beforralom. Ezek után botmixerrel leturmixolom. A maradék tököt kinyomkodom, kevés alaplével felöntöm és rövid ideig főzöm. Az előre elkészítet, leturmixolt tökhöz adom és készre főzöm, ha kell ízesítem, kevés frissen vágott kaporral frissítem az ízeket és tálalom.


Marinád:
Az makrélát filézzük. Alaposan átmossuk, majd a vöröshagymát vékony karikára szeleteljük és enyhén besózva fél órát állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a pácoláshoz szükséges levet. Négy-öt deci lére lesz szükség. Ezt úgy készítjük, hogy 1/3 rész 10%-os ecetet, 2/3 rész vizet, egy csipet sót, egy evőkanál
cukrot, mustármagot, babérlevelet, egészborsot keverünk össze, majd felforraljuk és kihülése utánn öntjük rá a makrélára. 24 órán átt hűtőben pácoljuk. 

Címkék: tökfőzelék makréla marinált

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr531341511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása