Hozzávalók:
200 g. vöröslencse
1 dl. kókusztej
5 dl zöldség alaplé
póréhagyma fehér része
1-2 kisebb burgonya (mennyisége attól függ milyen sűrű levest szeretnénk)
fokhagyma
tahina paszta
kurkuma
durva szemű tengeri só
egész bors
koriander mag
római kömény
Betét
Hozzávalók:
5-6 dkg. csirkemell
szezámmag
só, bors
Vöröslencse krémleves
Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét egy kevés vajon megpirítom, majd hozzáadom a vörös lencsét és a burgonyát. Felöntöm a kókusztejjel kevert zöldség alaplével. Közben mozsárban a fokhagymával és a tahina pasztával összezúzom a fűszereket, majd a leveshez adom. Nagyjából 20 perc alatt a burgonya és a lencse, az alaplében puhára fő. Turmixolom, sűrű szövésű szitán átpasszírozom. Tálalás előtt egy kevés vajjal dúsítom. A csirke mellet fűszerezem, megforgatom a szezámmagban és forró serpenyőben készre, sütöm. Aki szereti a pikáns ízeket chili olajjal és ropogósra sütött menta levéllel fogyassza.
Utolsó kommentek