Paprikaleves:
3 sárga kaliforniai paprika, megsütve, lehéjazva
2 db. Burgonya
1 póréhagyma fehér része
1 kicsi mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l csirkealap lé
2 dl. joghurt
friss gyömbér
koriander zöld
olívaolaj
só, bors
Paprikaolaj:
2 dl olívaolaj
1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
1 szál kakukkfű
Elkészítés
Paprikaleves:
A paprikákat tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, durva sóval és borssal megszórjuk, majd 230 Celsius fokos sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (nem baj, ha a héja megfeketedik, sőt tulajdonképpen ez a cél). A készre sütött paprikákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A póréhagymát és a mogyoró hagymát felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, ezután rádobjuk a felaprított paprikát és burgonyát. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük alaplével és addig, főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk, ha kell szűrőn, átpasszírozzuk . A levest visszarakjuk a tűzre, bele tesszük a joghurtot, és újra beforraljuk. Tálalásnál betétnek grillezett garnélát adunk, meglocsoljuk paprikaolajjal és frissen vágott koriander zölddel, díszítjük.
Paprikaolaj:
A paprikát feldaraboljuk, a fűszerekkel és a fokhagymával együtt gyorsforralóba rakjuk, felöntjük az olajjal és „felforraljuk”. Ha az olaj felmelegedett lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg lehűl. Ezt háromszor megismételjük, a kakukkfüvet és a fokhagymát kivesszük, az olajat és a paprikát leturmixoljuk. Félre tesszük és megvárjuk, míg az olaj és a paprika hús ketté válik. Az olajat leöntjük és ezt használjuk a leveshez.
Utolsó kommentek