Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Karalábékrém pírított szalonnával és roston sült harcsával

2009.10.21. 12:50 | Polimer | 2 komment

Mostanában Mar i muntanya, lázban ég a konyha és ehhez keressük a megfelelő párosításokat. Az első „bátortalan” próbálkozásunkból ez sült ki!
Mar i muntanya: Tulajdonképpen a víz és a szárazföld találkozását jelenti. A gasztronómia nyelvére lefordítva ez a vízi és szárazföldi alapanyagok együttes használata. Ez esetben a hal és a szalonna. Ez a recept egy amuse (üdvözlőfalatka), nagyobb mennyiségben elkészítve, főzelék, hal feltéttel.

Karalábékrém

Hozzávalók:
4-5 fej zsenge karalábé
1 l szárnyas alaplé
15-20 dkg. pancetta
vaj
tej vagy tejszín
só, bors
majoránna

15 dkg. szürkeharcsa filé

 

Karalábékrém

Elkészítés:
A karalábékat megtisztítom, nagy rusztikus darabokra vágom. A zsenge zöld leveleket félre teszem.  Az összevágott zöldséget az alaplében felteszem főni. Ha megfőtt leszűröm, és burgonyatörőn lepasszírozom. Hozzá adom a vajat, fűszerezem majd a sűrűségét, beállítom a tejjel/tejszínnel. A pancettát apró kockákra vágom és megpirítom, majd a „főzelékhez” keverem.  A harcsát roston megsütöm, tálalásnál apróra vágott karalábé levéllel díszítem.
 

 

Címkék: harcsa karalábé amuse

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr341464191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása