Vinaigrette:
0,5 dl fehér balzsamecet
1,5 dl olíva olaj
1 tk. dijoni mustár
só, bors, cukor
metélőhagyma, petrezselyem, tárkony
mogyoróhagyma
Vöröslencse főzőleve:
200 g. vörös lencse
só
egész bors
babérlevél
Kecskesajt pác:
oliva olaj
metélőhagyma
petrezselyem
tárkony
Elkészítés:
Vöröslencse:
A bebérlevelet, az egészborsot vízben felforraljuk, majd beleteszem a lencsét és 10-15 perc alatt készre főzőm. (A lencse állagát folyamatosan ellenőrzöm, mert könnyen szétfőhet.) Az utolsó 5 percben sózom. Ha kész leszűröm és hagyom kihűlni.
Vinaigrette:
A balzsamecettel elkeverem a mustárt, majd fűszerezem. Az olajat vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadom. (Emulziót készítek.)
-Továbbiakban: A lencséhez keverem a vinaigrettet, majd legalább egy éjszakán át állni hagyom.
Kecskesajt:
A fűszereket felaprítom és elkeverem az olajjal, majd a kecskesajtot belerakom és egy éjszakán át állni hagyom.
Utolsó kommentek