Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Vöröslencse saláta, zöld fűszerekkel pácolt kecskesajttal

2009.09.22. 17:34 | Polimer | Szólj hozzá!

Vinaigrette:
0,5 dl fehér balzsamecet
1,5 dl olíva olaj
1 tk. dijoni mustár
só, bors, cukor
metélőhagyma, petrezselyem, tárkony
mogyoróhagyma

Vöröslencse főzőleve:
200 g. vörös lencse

egész bors
babérlevél

Kecskesajt pác:
oliva olaj
metélőhagyma
petrezselyem
tárkony

Elkészítés:

Vöröslencse:
A bebérlevelet, az egészborsot vízben felforraljuk, majd beleteszem a lencsét és 10-15 perc alatt készre főzőm. (A lencse állagát folyamatosan ellenőrzöm, mert könnyen szétfőhet.) Az utolsó 5 percben sózom. Ha kész leszűröm és hagyom kihűlni.

Vinaigrette:
A balzsamecettel elkeverem a mustárt, majd fűszerezem. Az olajat vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadom. (Emulziót készítek.)
-Továbbiakban: A lencséhez keverem a vinaigrettet, majd legalább egy éjszakán át állni hagyom.

Kecskesajt:
A fűszereket felaprítom és elkeverem az olajjal, majd a kecskesajtot belerakom és egy éjszakán át állni hagyom.

Címkék: kecskesajt vöröslencse

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr681399868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása