Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Házi papardelle

2009.10.14. 11:19 | Polimer | 3 komment

Pappardelle

Hozzávalók:
1 kg. TL-50 liszt (tésztaipari liszt)
12 tojás

olívaolaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pappardelle

Elkészítés:
A lisztet átszitálom. A kupac közepébe ütöm a tojásokat, sózom, és egynemű tésztává gyúrom, ha az állagát nem találom megfelelőnek, akkor olívaolajjal lazítom. Folpackba csomagolom és legalább fél órára a hűtőszekrénybe, teszem. Ezután kinyújtom, majd formára vágom. Felakasztva kiszárítom, vagy mint ahogy mi tesszük, fagyasztom (mi azért fagyasztjuk, mert így nem veszít a nedvesség tartalmából, és sokkal gyorsabban megfő).

Címkék: tészta pappardelle

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr761438847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zéé 2009.10.14. 22:02:39

Bezzeg amikor a kagylós papardellét ettem nálatok, akkor a hölgy azt mondta a kérdésemre, hogy nem saját hanem olasz! : ) ???

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.10.15. 07:46:04

@Zéé: Az igazság az, hogy ez valahol egy "kényszer" szülte dolog volt (mármint a tészta készítés). A beszállítónk nem hozta meg az árut. Én mindig szeretem volna házi tésztát használni, de az étterem vezetőnk ezt nem engedte. Szerinte az Olasz tészta jobb mint amit mi valaha is készíteni tudunk! :(

Zéé 2009.10.15. 21:22:03

Van valami igazság abban, hogy az Olasz durumliszt az valami más kategória,de azért a házi friss az se eb!!Mennem kéne az új menüt kóstolni
süti beállítások módosítása