Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Muflongerinc birsalmás sütőtökös rétessel

2009.10.14. 11:50 | Polimer | Szólj hozzá!

Rétes tészta

Hozzávalók:
250 g. liszt
2 e.k. olaj

4 e.k. folyékony vaj

Töltelék

Hozzávalók:
30-40 dkg birsalma
30-40 dkg. sütőtök
1 citrom
olívaolaj
60 g. gesztenyeméz
40 ml. mézecet
10 dkg. húsos szalonna (ne legyen füstölt)
zsálya
bors
2 szelet toast kenyér

Muflon és a mártás

Hozzávalók:
15-20 dkg letisztított muflongerinc
1 dl muflon csontból készített jus
0,5 dl portói

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rétes tészta

Elkészítés
A lisztet, az olajat és a sót 125 ml. vízzel elkeverjük és egy homogén masszát, gyúrunk belölle. Nagyjából fél órára a hűtőbe tesszük. Majd asztalterítő alatt kinyújtjuk/húzzuk.

Töltelék

Elkészítés:
A birsalmát és sütőtököt meghámozom és egyforma, nagyobb darabokra vágom. Előkészített citromos vízbe teszem, hogy megakadályozzam az oxidációt. Serpenyőbe olívaolajat hevítek, beleteszem a birset és a sütőtököt, majd pár percig „fonnyasztom” őket. Hozzáadom a mézet és a mézecetet. Fűszerezem, és hozzá rakom az előzetesen cutterban felaprított héj nélküli toast kenyeret. A szalonnát külön serpenyőben megpirítom, majd összeforgatom a töltelékkel, és félre teszem hűlni.  Ha már nem túl meleg betöltöm a kinyújtott rétesbe, tojással megkenem és 180-190 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt készre, sütöm.

Muflon és a mártás

Elkészítés:
A gerincet óvatosan klopfolom (ha elég friss a kezünkkel is könnyedén szét tudjuk lapítani), forró serpenyőben a megfelelő állagúra sütöm (angolos, médium, átsült). Majd a sütési idő hosszúságával megegyező ideig 50-60 fokos helyen pihentetem. A mártáshoz a portóit és a jus-t összeforralom.

 

Címkék: sütőtök rétes birsalma muflon

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr101443158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása