Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Csokoládés sütőtök torta, birs habbal

2009.10.12. 18:16 | Polimer | Szólj hozzá!

Omlós tészta (pate brisée)

Hozzávalók:
250 g liszt
125 g vaj
1 csipet só
1 tojássárgája
víz

Töltelék

Hozzávalók:
3-4 kg. sütőtök
2 tojás sárgája
1 dl. tejszín
15-20 dkg. Amadéi csokoládé
vaníliás cukor

Birshab

Hozzávalók:
birs kompót
tejszín

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Omlós tészta:
Az omlós tészta készítésénél nagyon fontos, hogy a zsiradék ne olvadjon meg munka közben. Ezért ne túl meleg helyen és gyorsan dolgozunk vele. Először az átszitált lisztet dolgozzuk össze a vajjal, s ezt követően megy bele a tojás, a cukor, meg a többi hozzávaló. Amikor a tésztát összegyúrtuk, cipóvá formáljuk, s hűtőszekrénybe tesszük, ahol egy-két órát pihen. Ezután nyújtjuk és a tortaformába, illesszük, majd 180 Celsius fokos sütőben elősütjük.

Töltelék:
A tököt meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt puhára, sütjük. Ha megsült turmixoljuk, hogy egy krémet kapjunk belölle. Ezután hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a tejszínt. A csokoládét kisebb nagyobb darabokra törjük, és a krémhez adjuk. A kész krémet az elősütött tésztára kenjük és 180-190 fokon 20-25 perc alatt, megsütjük.

Birshab:
A birskompótot a levével együtt leturmixoljuk. Hozzá adjuk a tejszínt és sűrű szövésű szitán, átpasszírozzuk. Habszifonba töltjük, patront tekerünk bele, és hűtőbe tesszük.


 

Címkék: torta sütőtök birs

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr671443170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása