Vadnyúlcomb
Hozzávalók:
1 egész vadnyúlcomb
1 dl vad alaplé
2dl száraz vörösbor
fokhagyma
durva tengeri só
boróka bogyó
egész fekete és rózsa bors
rozmaring
zsálya
babérlevél
Vargányaropogós
Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 tojás
bors
só
vargánya por
20 dkg vargánya
1 mogyoró hagyma
só
bors
kakukkfű
„Grillezett” sütőtök
Hozzávalók:
40-50 dkg. sütőtök
2-3 mogyoróhagyma
só
bors
zsálya
olívaolaj
Vadnyúlcomb
Elkészítés:
A nyúlcombokat letisztítom, kevés forró olívaolajon megpirítom, majd félre teszem őket. A mozsárban összezúzott fűszereket átpirítom abban a serpenyőben, amiben a nyulat sütöttem. Felöntöm alaplével és vörös borral, felforralom és az előzőleg tepsibe tett nyúlra, öntöm. Letakarom fóliával,160 fokos sütőbe rakom és nagyjából 40-50 perc alatt megsütöm. Ezután a fóliát eltávolítom és további 10 percig magasabb (180) hőmérsékleten befejezem. A fenn maradt szaftból, vadalaplé segítségével mártást készítek.
Vargányaropogós
Elkészítés:
A burgonyát héjában egy kevés sóval felteszem főni. Közben a vargánya soute-t (szotét) készítek. A hagymát lepirítom, ráteszem az összevágott vargányát, fűszerezem (sót nem teszek rá, hogy ne engedjen levet). Ha elkészült szűrőbe rakom, hogy a maradék nedvesség is lecsöpögjön. A megfőtt burgonyát lereszelem, és még melegen bekeverem, lisztel (melegen könnyebben felveszi a lisztet) és a többi hozzávalóval. A soute-t, leturmixolom és hozzá keverem a burgonyás masszámhoz, vargánya porral erősíthetem az ízét. Ha szükséges, még lisztet adok hozzá. Panírozom, majd bő olajban készre sütöm.
„Grillezett” sütőtök
Elkészítés:
A tököt megpucolom, és nagyobb darabokra vágom. Tepsibe rakom, olívaolajjal meglocsolom, felszeletelt hagymával, zsálya levéllel és maradék fűszerekkel, beforgatom. 150-160 fokos sütőben 25-30 perc alatt elkészítem.
Utolsó kommentek