Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vörösborban készült vadnyúlcomb, vargánya krokettel és grillezett sütőtökkel

2009.10.24. 12:05 | Polimer | Szólj hozzá!

Vadnyúlcomb

Hozzávalók:
1 egész vadnyúlcomb
1 dl vad alaplé
2dl száraz vörösbor
fokhagyma
durva tengeri só
boróka bogyó
egész fekete és rózsa bors
rozmaring
zsálya
babérlevél

Vargányaropogós

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 tojás
bors

vargánya por
20 dkg vargánya
1 mogyoró hagyma

bors
kakukkfű

„Grillezett” sütőtök

Hozzávalók:
40-50 dkg. sütőtök
2-3 mogyoróhagyma

bors
zsálya
olívaolaj

 

Vadnyúlcomb

Elkészítés:
A nyúlcombokat letisztítom, kevés forró olívaolajon megpirítom, majd félre teszem őket.  A mozsárban összezúzott fűszereket átpirítom abban a serpenyőben, amiben a nyulat sütöttem. Felöntöm alaplével és vörös borral, felforralom és az előzőleg tepsibe tett nyúlra, öntöm. Letakarom fóliával,160 fokos sütőbe rakom és nagyjából 40-50 perc alatt megsütöm. Ezután a fóliát eltávolítom és további 10 percig magasabb (180) hőmérsékleten befejezem. A fenn maradt szaftból, vadalaplé segítségével mártást készítek.

Vargányaropogós

Elkészítés:
A burgonyát héjában egy kevés sóval felteszem főni. Közben a vargánya soute-t (szotét) készítek. A hagymát lepirítom, ráteszem az összevágott vargányát, fűszerezem (sót nem teszek rá, hogy ne engedjen levet). Ha elkészült szűrőbe rakom, hogy a maradék nedvesség is lecsöpögjön. A megfőtt burgonyát lereszelem, és még melegen bekeverem, lisztel (melegen könnyebben felveszi a lisztet) és a többi hozzávalóval. A soute-t, leturmixolom és hozzá keverem a burgonyás masszámhoz, vargánya porral erősíthetem az ízét. Ha szükséges, még lisztet adok hozzá. Panírozom, majd bő olajban készre sütöm.

„Grillezett” sütőtök

Elkészítés:
A tököt megpucolom, és nagyobb darabokra vágom. Tepsibe rakom, olívaolajjal meglocsolom, felszeletelt hagymával, zsálya levéllel és maradék fűszerekkel, beforgatom. 150-160 fokos sütőben 25-30 perc alatt elkészítem.


 

Címkék: sütőtök vargánya krokett vadnyúl

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr711443155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása