Narancsos édeskömény-saláta szárított mangalicasonkával
Hozzávalók:
1 édeskömény
2 endívia
2 narancs
zöld saláta (frízé, lollo, tölgy, rucola és madársaláta)
fekete vagy zöld olajbogyó
Öntet:
Hozzávalók
2 fehérborecet vagy fehér balzsamecet
só
bors
magos díjóni mustár
méz
1 narancs reszelt héja és leve
fél citrom leve
olívaolaj
Saláta
Elkészítés:
Az édesköményt vékonyra gyaluljuk, a narancsot kifilézzük, a salátákat falatnyi darabokra tépkedjük. Az összes hozzávalót lazán összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Öntet
Elkészítés:
Az öntethez az olíva olaj és a fűszerek kivételével mindent összekeverünk. Az olajat folytonos kevergetés mellett belecsurgatjuk a keverékünkbe, úgyhogy emulziót képezzen. A végén fűszerezzük, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Mindig tálalás előtt keverjük a salátánkhoz.
Recept alapötlet innen.
Utolsó kommentek