Hozzávalók:
Angol krém
1 vaníliarúd
0,25 liter tej
0,25 liter tejszín
90 g porcukor
6 tojássárgája
Töltelék
100 g cérnametélt
400 g túró
2 tojás sárgája
vaníliás cukor
citrom
réteslap
szőlő
Must sabayon
2 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon mustját használtam)
4 tojás sárgája
Elkészítés
Angol krém
A tejet és a tejszínt egy gyorsforralóba teszem, a kikapart vaníliarúddal együtt és gyenge lángon elkezdem melegíteni. A tojássárgáját a porcukorral kikeverem és folyamatos kevergetés mellett a tejes tejszínhez, adom. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzőm, míg be nem sűrűsödik.
Töltelék
A cérnametéltet sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd kihűtöm. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem és ízesítem. Tálalás előtt a réteslapot négyzet alakúra vágom és 190ºC-os sütőben aranybarnára sütöm. Az angolkrémet és a tölteléket összekeverem majd az egyik réteslapra, helyezem, a tetejére rakom a másik réteslapot és porcukrozom.
Sabayon
A tojás sárgáját és a mustot egy edényben összekeverem és vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig „főzöm” míg be nem sűrűsödik.
Utolsó kommentek