Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Vargabéles szőlővel és must sabayonnal

2009.09.24. 00:03 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

Angol krém
1 vaníliarúd
0,25 liter tej
0,25 liter tejszín
90 g porcukor
6 tojássárgája

Töltelék
100 g cérnametélt
400 g túró
2 tojás sárgája
vaníliás cukor
citrom
réteslap
szőlő

Must sabayon
2 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon  mustját használtam)
4 tojás sárgája

 

Elkészítés

Angol krém
A tejet és a tejszínt egy gyorsforralóba teszem, a kikapart vaníliarúddal együtt és gyenge lángon elkezdem melegíteni. A tojássárgáját a porcukorral kikeverem és folyamatos kevergetés mellett a tejes tejszínhez, adom. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzőm, míg be nem sűrűsödik.

Töltelék
A cérnametéltet sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd kihűtöm. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverem és ízesítem. Tálalás előtt a réteslapot négyzet alakúra vágom és 190ºC-os sütőben aranybarnára sütöm. Az angolkrémet és a tölteléket összekeverem majd az egyik réteslapra, helyezem, a tetejére rakom a másik réteslapot és porcukrozom.

Sabayon
A tojás sárgáját és a mustot egy edényben összekeverem és vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett addig „főzöm” míg be nem sűrűsödik.

Címkék: sabayon vargabéles

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr621403251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása