Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Hízott kacsamájjal töltött szilva ravioli, fűszeres mártással

2009.10.13. 13:18 | Polimer | 2 komment

Kacsamáj

Hozzávalók:
Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamáj

Bors

Fűszeres mártás

Hozzávalók:
1 dl. jus
4 cl. szilvapálinka
3-4 szem aszalt szilva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kacsamáj

Elékészítés:
A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával kiveszem a hűtőszekrényből, hogy szoba hőmérsékletre melegedjen.  Száraz serpenyőt felforrósítok és a máj mindkét oldalát 30 mp-ig sütöm, Ha kész sózom, borsozom és meleg helyre félre, teszem pihenni. Közben a szilvabőrből, korongokat szúrok ki. Megkenem tokaji sziruppal őket, ráhelyezem a kacsamájat, majd még egy bőrrel befedem és a széleit össze, nyomkodom. Beolajozott tepsire rakom és 80 fokos sütőben 6-7 perc alatt, befejezem.

Fűszeres mártás

Elkészítés:
Az aszalt szilvát a jus-ben puhára főzöm, a szilvapálinkával aromatizálom, majd botturmixszal egynemüsítem.
 

szilvabőr

Címkék: szilva kacsamáj szilvabőr

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr921438812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.10.14. 08:47:08

Izgalmasan alakítottál a receptemen, sokkal jobban tetszik így hízott kacsamájjal ;)
Talán a szilvabőrt hámozott szilvából is el lehetne készíteni és akkor sárga szilva ravioli lenne a barnás-lilás mártás mellett - vagyis szebb kontraszt lenne a tányéron.

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.10.14. 09:15:06

@beatbull: Igazad van. Sajnos mire ez a lehetőség felmerült addigra már egy nagyobb mennyiségű bőr elkészült így gazdaságtalan lett volna változtatni.
süti beállítások módosítása