Kacsamáj
Hozzávalók:
Személyenként 10-15 dkg. hízott kacsamáj
Só
Bors
Fűszeres mártás
Hozzávalók:
1 dl. jus
4 cl. szilvapálinka
3-4 szem aszalt szilva
Kacsamáj
Elékészítés:
A kacsamájat sütés előtt legalább egy órával kiveszem a hűtőszekrényből, hogy szoba hőmérsékletre melegedjen. Száraz serpenyőt felforrósítok és a máj mindkét oldalát 30 mp-ig sütöm, Ha kész sózom, borsozom és meleg helyre félre, teszem pihenni. Közben a szilvabőrből, korongokat szúrok ki. Megkenem tokaji sziruppal őket, ráhelyezem a kacsamájat, majd még egy bőrrel befedem és a széleit össze, nyomkodom. Beolajozott tepsire rakom és 80 fokos sütőben 6-7 perc alatt, befejezem.
Fűszeres mártás
Elkészítés:
Az aszalt szilvát a jus-ben puhára főzöm, a szilvapálinkával aromatizálom, majd botturmixszal egynemüsítem.
Utolsó kommentek