Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Grillezett sertés flekken, salátával és zöldségekkel

2009.08.25. 23:25 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Címkék: sertés flekken

Roston sült pisztráng, lime-al ízesített burgonyapürével és barna vajjal

2009.08.25. 23:22 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: pisztráng lime al ízesített burgonyapüré barna vaj

Félig szárított paradicsom tatár, pármai sonkával és Brí sajjtal

2009.08.25. 23:17 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: paradicsom pármai sonka tatár brí sajt

Mangó sorbet (szörbet)

2009.08.25. 23:14 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Honnan származik a soerbet? A szörbetet először a középkorban olasz cukrászok készítették, majd francia szakácsok fejlesztették tovább. A megfelelő állag eléréséhez figyeljünk oda az arányokra! (Ha túl híg a cukorszirup, akkor gyorsan kikristályosodik, ha pedig sok a cukor…

Címkék: mangó sorbet

Aszalt paradicsom

2009.08.17. 21:35 | szabi(O_o) | 2 komment

Aszalt paradicsomHozzávalók:kb. 4-8 személyre adagolástól és felhasználástól függően.1 kg paradicsom2-3 dl extra szűz olívaolaj4 db ágvégződés rozmaring4 db ágvégződés kakukkfűkb. 10 gerezd vagy maroknyi fokhagyma Elkészítés:A megtisztított paradicsomokat félbe vágom,…

Címkék: paradicsom aszalt paradicsom

Házi kenyér

2009.08.17. 05:38 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Házi kenyerek Diós hagymás kenyér Szezámmagos kenyérHozzávalók:kb. 2 x 0,51kg-os házi kenyerekhez Alaptészta:0,75 kg fehér kenyérliszt0,25kg teljes kiőrlésű liszt1 db (5dkg) élesztősó1,5 dl tej 1 ek. cukor 4-5dl víz10 dkg dió1 fej lilahagyma10 dkg…

Címkék: dió kenyér hagyma kovász szezámmag

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltal

2009.08.07. 13:13 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltalHozzávalók:kb. 4 személyreParadicsomleves:1 kg. paradicsom1 liter alaplé (szárnyas vagy zöldség)só borsfokhagymahagymaolivaolajBazsalikomfagylalt:friss bazsalikom3-4 dl. alaplé0,5-1 dl. tejszínsó borsElkészítés:Paradicsomleves:A megtisztított…

Címkék: fagylalt paradicsom bazsalikomfagylalt

Sóban sült cékla

2009.08.07. 12:38 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Sótésztában sült céklaHozzávalók:kb. 1db céklához1 db cékla 20g só20g liszt1dl víz1db tojásfehérje   Elkészítés:Cékla:Átmossuk, meghámozzuk.Sóstészta:Egy keverőtálba teszem a kimért hozzávalókat tetszőleges sorrendben, majd egyneműsítem. A tésztával…

Címkék: cékla sóban sült sós tészta

Amedei csokoládé

2009.08.01. 11:19 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Az Amedei csokoládéról:Az Amedei csokoládémanufaktúrát Alessio és Cecilia Tessieri testvérpár alapították. Céljuk a világ legjobb csokoládéjának megalkotása volt.A legjobb csokoládéhoz a legjobb minőségű alapanyagokat kellett felhasználniuk. Ezért többekközt egy venezuelai…

Címkék: csokoládé amedei

Tonkababos csokoládé mousse

2009.07.30. 14:43 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Csokoládé mousse "mousse au chocolat" Hozzávalók:kb. 4 személyre, illetve az adagolás és felhasználásl függvényében. (Mi a  66%-os "Toscano Black"-et használunk gasztronómiai kiszerelésben. Nagyon kellemes mandulás útóíze van.)450g Amadei csokoládé25-30g…

Címkék: csokoládé csokoládé mousse mousse tonkabab vízfürdő

"Du Puy" zöld lencse

2009.07.29. 23:46 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

"Le Caviar du Velay" A francia zöldlencse Le Puy-en-Velay Közép-Franciaországban fekszik, akarom mondani attól kissé délre, Auvergne-ban.A város világhírnevét elsősorban a helyi lencsének köszönheti amit annakidején -több mint kétezer éve- a gallok telepítettek be a…

Címkék: lencse du puy

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettel

2009.07.27. 00:31 | szabi(O_o) | 1 komment

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettelHozzávalók:kb. 4 személyre --> 4*18dkg mangalica szűz (tisztított)Borsmártás:színesborsdijoni mustárborjú alaplétejszínkonyakZellerpüré:2 db nagy zellergumó1dl tejszín4dkg vaj fehérbors…

Címkék: mártás borsmártás szűz krokett mangalica zellerpüré burgonyakrokett

Mangalica szűz De Puy lencsével, dödöllével és chillis mustármártással

2009.07.27. 00:24 | szabi(O_o) | 4 komment

 

Címkék: lencse mustár szűz dödölle mangalica du puy mustár mártás

Bélszín Rossini grillezett ceruzababbal, burgonya pürével

2009.07.27. 00:11 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: bélszín rossini

Szűrke marha hátszín, hosszúbors mártással, francia rakott burgonyával és gőzölt zöldségekkel

2009.07.27. 00:04 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: mártás szürke marha hosszúbors francia rakott burgonya

Borjúpofa, sóban sült céklával, vargánya gomba raguval

2009.07.26. 23:59 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: ragu vargánya borjúpofa sóban sült cékla

Fehérborral és fűszerekkel párolt fekete kagyló papardellével és parmezánnal

2009.07.26. 23:46 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: papardelle fekete kagyló

Homár rizottó kerti zöldségekkel

2009.07.26. 23:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: homár rizottó

Zöldsaláta marinált zöldségekkel és bivaly mozzarellával

2009.07.26. 23:39 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: mozzarella marinált zöldség

Sárgadinnye mousse, hideg egres mártással

2009.07.26. 23:36 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Címkék: mártás mousse

süti beállítások módosítása