Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Mangó sorbet (szörbet)

2009.08.25. 23:14 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Honnan származik a soerbet? A szörbetet először a középkorban olasz cukrászok készítették, majd francia szakácsok fejlesztették tovább. A megfelelő állag eléréséhez figyeljünk oda az arányokra! (Ha túl híg a cukorszirup, akkor gyorsan kikristályosodik, ha pedig sok a cukor benne, akkor nem fog megfagyni.)

Hozzávalók:
2-3 db mangó
4-5 dl víz
6 ek cukor
0,5 db citrom

 

 

 

   

 

 

Elkészítés:

A kristálycukrot vízzel feltesszük főni. A mangóból 2-3 db-ot meghámozunk és a gyümölcshúst leturmixolom, majd szűrőn átpaszírozom. A szirupot hozzáadom és citromlével kiemelem az ízét. A fagyasztóba tesszük és időnként átkeverjük, hogy kásás állagú legyen. Tálaláskor fagylaltadagoló kanállal veszek ki belőle.

Címkék: mangó sorbet

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr51338508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása