Honnan származik a soerbet? A szörbetet először a középkorban olasz cukrászok készítették, majd francia szakácsok fejlesztették tovább. A megfelelő állag eléréséhez figyeljünk oda az arányokra! (Ha túl híg a cukorszirup, akkor gyorsan kikristályosodik, ha pedig sok a cukor benne, akkor nem fog megfagyni.)
Hozzávalók:
2-3 db mangó
4-5 dl víz
6 ek cukor
0,5 db citrom
Elkészítés:
A kristálycukrot vízzel feltesszük főni. A mangóból 2-3 db-ot meghámozunk és a gyümölcshúst leturmixolom, majd szűrőn átpaszírozom. A szirupot hozzáadom és citromlével kiemelem az ízét. A fagyasztóba tesszük és időnként átkeverjük, hogy kásás állagú legyen. Tálaláskor fagylaltadagoló kanállal veszek ki belőle.
Utolsó kommentek