Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Variáció vadnyúlra. Fogadófalatként sem utolsó. Erről nem is írnék többet, a kép magáért beszél, a recept pedig az előző bejegyzésben megtalálható.         

Címkék: sütőtök csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Csipkeborban pácolt vadnyúlgerinc, házi burgonya krokettel, sütőtökkel, saját pecsenyeszaftjával

2009.11.06. 19:57 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Három nappal ezelőtt kicsit hamarabb értem haza, mint ahogy a családom várta volna és a konyhába lépve édesanyámat leltem, aki egy jókora fiatal vadnyúllal bíbelődött. Látszott rajta, hogy rég csinált ilyet, mert nem a legmegfelelőbb kést használta erre a célra és néhol a…

Címkék: sütőtök pác krokett csipkebor vadnyúl pecsenyeszaft

Elfeledett alapanyag: Naspolya

2009.10.20. 14:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

A naspolyaA naspolya Közép-Ázsiából származó növény. A rózsafélék családjába tartozik. Nekem is van egy ilyen fám a kertben. Nézd meg a képen! :) Fehér virágait a májusi fagyok után hozza, termése pedig fokozatosan fejlődik, és az év végefelé az "első"…

Címkék: naspolya elfeledett alapanyag

Új élmény - Borkóstoló Gere Attilával

2009.10.15. 22:20 | szabi(O_o) | 5 komment

Borkóstoló Sopronban Alig vártam a következő borskóstolót, amire 2009. október 13-án került sor. Azért voltam izgatott, mert tudtam, hogy Gere Attila borait fogjuk ízlelni. Az esemény helyszínéül a soproniak által kedvelt Juventus Tanétterem szolgált. A borkóstolóra ismét a…

Címkék: gere attila élmény borkóstoló

Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal

2009.10.11. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:Sütőtökleves5-6 kg. sütőtök1 fej vöröshagyma20 dkg. vaj1 l. csirke v. zöldség alaplé5-6 dl. tejsócayenne-i borsPetrezselyem kivonat1 csokor petrezselyem1-2 dl. olívaolaj  Elkészítés:SütőtöklevesA sütőtököt és a hagymát uborka gyalun leszelem. Minél…

Címkék: leves sütőtök sonka tökmag

Csipkebor - A megígért recept

2009.10.09. 23:00 | szabi(O_o) | 2 komment

Az interneten több recept is kering a bor készítéséről, többet is megnéztem... Aztán ismerőseimhez fordultam segítségért inkább, mert nagy különbségek voltak a hozzávalók és az elkészítés terén is. Végül az egyik edzőtársam elmodta, hogy családjával már többször…

Címkék: bor csipkebogyó csipkebor

Újabb élmény - Borkóstoló Sopronban

2009.10.03. 11:24 | szabi(O_o) | 4 komment

Borkóstoló SopronbanTartalom:1.) Borkóstoló2.) Ákos IstvánBorkóstoló2009. október 2-án a napi munkát követően szerkeztőtársammal fél hétkor találkoztunk a Mária szobornál, ahonnan elmentünk De Puy lencsét venni a Csipetnyi Varázslatba. Kicsit körülnéztem amíg a chefem…

Címkék: élmény borkóstoló

Szőlővel sült fürj, rizses töltikével és musttal forralt pecsenyelével

2009.10.02. 18:00 | szabi(O_o) | 5 komment

FürjHozzávalók:személyenként 1 db fürjbaconszőlőrozmaringkakukkfűfokhagymaalaplésó borsTöltikeHozzávalók:(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)vadrizsJázminrizspetrezselyempóréfehérboralaplélimesóPecsenylé1,5 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon mustját…

Címkék: pecsenyelé töltike fürj must

Töltike

2009.10.02. 14:17 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)vadrizsJázminrizspetrezselyempóréfehérboralaplélimesó               Elkészítés:A kétféle rizst megfőzöm. A póréhagymát vajon lepirítom belekeverem…

Címkék: szőlő töltike vadrizs jázminrizs

Vaníliás kovászolt tormalevél velouté (krémleves)

2009.09.30. 18:16 | szabi(O_o) | 6 komment

Hozzávalók:8dl csirkealaplé0,5 dl tejszín1 rúd vaníliakovászolt tormalevél*Betét:cidercékla fél csillagánizs 2-3 db szegfűszegElkészítés:A vaníliát az alaplében felfőzöm, majd tejszínnel dúsítom. A kovászolt tormalevelet hozzáadom, turmixolom és sűrű szövésű…

Címkék: vanília kovászolt tormalevél velotute

Mai élmény -avagy- A Csipkebogyó

2009.09.30. 00:23 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 Tegnap délután találkoztam egy kedves magyar származású ausztráliában élő bácsival, -családom egyik barátjával, továbbiakban Gáborral- aki épp arról beszélt, hogy milyen jó lesz holnap kora reggel "rozsabogyót" szedni... (Jómagam még általános iskolában…

Címkék: élmény csipkebogyó

Bárányfasírt mentával, fenyőmaggal, fűszeres burgonyával és joghurtos uborka salátával

2009.09.03. 19:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:4 főreBárányfasírt:60 dkg báránylapocka4 tojás8 dkg fenyőmagsóborsmenta Saláta:40 dkg uborka4 dl joghurtfokhagyma sóbors                   Elkészítés:Bárányfasírt:Az…

Címkék: menta joghurt uborka fenyőmag bárányfasírt

Hideg kapros tökkrémleves, parmezánnal és serrano sonkával

2009.09.03. 19:16 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:0,20 dkg mogyoróhagyma80 dkg spárgatök3-4 dl tejföl1 db piros kaliforniai paprikasóborskapor fehér balzsamecetserranó sonkaparmezán+ alaplé (csirke- vagy zöldségalaplé)          Elkészítés:A tököt legyalulom a…

Címkék: parmezán tökkrém leves serrano sonka

Birs

2009.09.02. 00:20 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Kezd érni a kertünkben a birs. Már alig várom, hogy végre birssajtot készíthessek belőle... :) (Remélem, hogy elnézitek nekem.)          Elkészült a mű. Sokan a csemegébe teszik a diót, én inkább külön adom, hiszen nem mindenki…

· 1 trackback

Címkék: birs

Bors

2009.08.28. 09:15 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

1.) Hosszú bors 2.) Fekete bors      1.) Borskeverék 2.) Rózsabors 

Címkék: bors

Classic Étterem**** és Panzió

2009.08.27. 22:14 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Nagycenk / Classic Étterem**** és…

Címkék: étterem

Rózsa sorbet

2009.08.27. 00:04 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:  Elkészítés: 

Címkék: rózsa sorbet

Ananász ravioli édes morzsával és mangó sorbettel

2009.08.26. 23:11 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók: Elkészítés:

Címkék: ravioli sorbet

Ananász ravioli

2009.08.26. 23:03 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:              Elkészítás:

Címkék: ravioli

Préselt libamáj kamilla lekvárral és szarvasgombás brióssal

2009.08.26. 08:10 | szabi(O_o) | 2 komment

 

Címkék: szarvasgomba préselt libamáj kamilla lekvár szarvasgombás briós

süti beállítások módosítása