Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sütőtökkrém leves, házi sonkával és pirított tökmaggal

2009.10.11. 20:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

Sütőtökleves
5-6 kg. sütőtök
1 fej vöröshagyma
20 dkg. vaj
1 l. csirke v. zöldség alaplé
5-6 dl. tej

cayenne-i bors

Petrezselyem kivonat
1 csokor petrezselyem
1-2 dl. olívaolaj

 

Elkészítés:

Sütőtökleves
A sütőtököt és a hagymát uborka gyalun leszelem. Minél vékonyabb annál jobb, a krém leveseknél észrevehető íz erősödést okoz, ha a jeleget, adó alapanyagot minél vékonyabbra szeljük. 15 dkg. vajon nagyjából 10 percig kis lángon pároljuk a hagymát és a tököt. Majd felöntjük az alaplével, ízesítjük és 25-30 perc alatt készre, főzzük. Ha a tök megpuhult, leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejet (ezzel állítjuk be a sűrűségét), belekeverjük a maradék vajat. Szitán átpasszírozzuk.

Petrezselyem kivonat
Az olívaolajat felmelegítjük (forrpont alá: 60-70 Celsius fok), majd beledobjuk a blanzsírozott petrezselymet. Legalább egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. – A levest házisonkával, pirított tökmaggal és petrezselyem kivonattal tálaljuk.

Címkék: leves sütőtök sonka tökmag

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr551443151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása