Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hideg kapros tökkrémleves, parmezánnal és serrano sonkával

2009.09.03. 19:16 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:

0,20 dkg mogyoróhagyma
80 dkg spárgatök
3-4 dl tejföl
1 db piros kaliforniai paprika

bors
kapor
fehér balzsamecet
serranó sonka
parmezán
+ alaplé (csirke- vagy zöldségalaplé)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A tököt legyalulom a tökreszelőn, majd enyhén besózom és félrerakom.
Közben a hagymát és a kaliforniai paprikát lepirítom. A besózott tököt kinyomom, majd ráteszem a hagymára és fűszerezem.
Eztkövetően felöntöm alaplével, majd kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Ezután leturmixolom és tejföllel -hőkiegyenlítéssel- behabarom.
Kiforralom, ecettel ízesítem, majd lehűtöm. Tálaláskor kaporral, serranoval és parmezánnal díszítem.

Címkék: parmezán tökkrém leves serrano sonka

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr31358373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása