Hozzávalók:
0,20 dkg mogyoróhagyma
80 dkg spárgatök
3-4 dl tejföl
1 db piros kaliforniai paprika
só
bors
kapor
fehér balzsamecet
serranó sonka
parmezán
+ alaplé (csirke- vagy zöldségalaplé)
Elkészítés:
A tököt legyalulom a tökreszelőn, majd enyhén besózom és félrerakom.
Közben a hagymát és a kaliforniai paprikát lepirítom. A besózott tököt kinyomom, majd ráteszem a hagymára és fűszerezem.
Eztkövetően felöntöm alaplével, majd kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Ezután leturmixolom és tejföllel -hőkiegyenlítéssel- behabarom.
Kiforralom, ecettel ízesítem, majd lehűtöm. Tálaláskor kaporral, serranoval és parmezánnal díszítem.
Utolsó kommentek