Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Töltike

2009.10.02. 14:17 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)
vadrizs
Jázminrizs
petrezselyem
póré
fehérbor
alaplé
lime

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:
A kétféle rizst megfőzöm. A póréhagymát vajon lepirítom belekeverem a rizst és fűszerezem. A zsenge szőlőleveleket sós lobogó (esetleg ecetes) vízben blansírozom (fehérítés / forrázás). Leszárítom és a képen látható módon megtöltöm. A töltött szőlőleveleket fehérbor és alaplé keverékébe teszem és nagyjából fél órán keresztül 150 C-os sütőben elkészítem.

Címkék: szőlő töltike vadrizs jázminrizs

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr551343443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása