Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Aszalt paradicsom

2009.08.17. 21:35 | szabi(O_o) | 2 komment

Aszalt paradicsom

Hozzávalók:
kb. 4-8 személyre adagolástól és felhasználástól függően.

1 kg paradicsom
2-3 dl extra szűz olívaolaj
4 db ágvégződés rozmaring
4 db ágvégződés kakukkfű
kb. 10 gerezd vagy maroknyi fokhagyma

Elkészítés:
A megtisztított paradicsomokat félbe vágom, kimagozom és olivaolajjal átkent tepsire rakom. Majd meglocsolom a megmaradt olivaolajjal és ráhelyezem a fűszereket elosztva a paradicsomok felületén. Előmelegített sütőbe teszem, majd 120-125ºC-on 2,5-3 órán át sütöm, (ha indokolt, akkor tovább is hőkezelhetem) majd hagyom száradni. Minél kevesebb bennük a nedvesség, annál jobb lesz az aszalványunk.
 

Ötletek:
-Ajándéknak is remek, ha kihült állapotban üvegbe halmozzuk az aszalványokat és felöntjük extraszűz olivaolajjal, hogy egy újnyi vastagon ellepje a paradicsomokat.
-Paradicsomtatár (Michel Richard, francia séf ötlete nyomán) --> kapribogyó, olívaolaj, só, bors, snidling, félig aszalt paradicsom kockákra vágva.

Címkék: paradicsom aszalt paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr401316223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CS.T. · http://gasztronautakft.hu 2009.08.25. 20:18:22

A blog neve nem túlzás, ezt a remek receptek is igazolják!
Sok sikert Polimer.

szabi(O_o) · http://igenyesszakacs.blog.hu/ 2009.08.25. 22:53:01

Kedves CS.T.! Nagyon örülök annak, hogy elnyerte a tetszésedet a blog. Üdv: szabi(O_o)
süti beállítások módosítása