Aszalt paradicsom
Hozzávalók:
kb. 4-8 személyre adagolástól és felhasználástól függően.
1 kg paradicsom
2-3 dl extra szűz olívaolaj
4 db ágvégződés rozmaring
4 db ágvégződés kakukkfű
kb. 10 gerezd vagy maroknyi fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított paradicsomokat félbe vágom, kimagozom és olivaolajjal átkent tepsire rakom. Majd meglocsolom a megmaradt olivaolajjal és ráhelyezem a fűszereket elosztva a paradicsomok felületén. Előmelegített sütőbe teszem, majd 120-125ºC-on 2,5-3 órán át sütöm, (ha indokolt, akkor tovább is hőkezelhetem) majd hagyom száradni. Minél kevesebb bennük a nedvesség, annál jobb lesz az aszalványunk.
Ötletek:
-Ajándéknak is remek, ha kihült állapotban üvegbe halmozzuk az aszalványokat és felöntjük extraszűz olivaolajjal, hogy egy újnyi vastagon ellepje a paradicsomokat.
-Paradicsomtatár (Michel Richard, francia séf ötlete nyomán) --> kapribogyó, olívaolaj, só, bors, snidling, félig aszalt paradicsom kockákra vágva.
Utolsó kommentek