Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Amedei csokoládé

2009.08.01. 11:19 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Az Amedei csokoládéról:

Az Amedei csokoládémanufaktúrát Alessio és Cecilia Tessieri testvérpár alapították. Céljuk a világ legjobb csokoládéjának megalkotása volt.
A legjobb csokoládéhoz a legjobb minőségű alapanyagokat kellett felhasználniuk.
Ezért többekközt egy venezuelai félszigetről hozatják a kakaóbabokat, amelyen történelmi feljegyzések szerint a legjobb minőségű a termés. Ez a hely pedig: Chuao.

Chuao falu Venezuelában. Az ültetvények fái évszázadok alatt alkalmazkodtak a termőhely sajátosságaihoz. A termése Criollo és Forastero fajták.
Cégük közvetítők használata nélkül közvetlenül a termelőktől vásárolnak.

Feldolgozás:
A gyümölcsökből kiszedett babokat gyümölcshússal, banánlevéllel letakarják. Miután a gyümölcs húsa megerjedt, a kakaóbabokat megszárítják, majd hajóra rakják. Az Amedei csokoládé kakaóbab és valódi vanília hozzáadásával készülnek.
A kakaóbabot -a kávébabhoz hasonlóan- saját jellegzetességének megfelelően pörkölik.
Mielőtt az egész szállítmányt megpörkölnék, előtte előpörkölést végeznek.
A kakaóbabot parányi szemcsékre őrlik. Az ebből készült masszát nádcukorral és ha indokolt valódi vaníliával ízesítik. (Nem pedig vanilinnal, lecitinnel vagy aromákkal.)
A konsírozást* kádakban végzik, hogy nagyobb felületen szellőzzhessen a csokoládé. Más gyárakkal ellentétben, akár több mint 24 óráig is végzik a keverést.

A családi válalkozásuk a világ több helyéről származó kakaóbabokból is készít csokoládékat, pl: venezuelai, ecuadori, jamaikai, madagaszkári, trinidadi és grenadai ültetvényekről származó kakaóbabokból. Termékeiket többször is Arany Kakaóbab díjjal jutalmazták.
A Csokoládéakadémia évente Londonban rendezi meg a világ minőségi és kézműves csokoládéinak díjazását. (Az eseményen csak a nem készen vett csokoládé alapanyagból öntött táblákkal lehet nevezni.)

Mi "Toscano Black"-et (66%-os) használunk gasztronómiai kiszerelésben. Nagyon kellemes mandulás útóíze van.




"Cacao.hu Kft. - a minőségi csokoládék importőre Magyarországon." --> Forrás: www.cacao.hu


konsírozás*: Gyúrás és keverés. Célja, hogy roppanjon és fényes legyen a csokoládé, ezt Rodolphe Lindt alkalmazta először.

Címkék: csokoládé amedei

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr901281170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása