Paradicsomleves bazsalikomfagylaltal
Hozzávalók:
kb. 4 személyre
Paradicsomleves:
1 kg. paradicsom
1 liter alaplé (szárnyas vagy zöldség)
só
bors
fokhagyma
hagyma
olivaolaj
Bazsalikomfagylalt:
friss bazsalikom
3-4 dl. alaplé
0,5-1 dl. tejszín
só
bors
Elkészítés:
Paradicsomleves:
A megtisztított (átmosott, kicsumázott, végénél "X"-bevágott) friss kerti paradicsomokat egy olivaolajjal meglocsolt tepsire teszem, majd fokhagymával, hagymával, sóval, borssal ízesítem.
A tepsit egy előmelegített sütőbe teszem, majd 230ºC-on 15-20 percig sütöm.
A tepsi tartalmát leturmixolom a magokat szűrő segítségével eltávolítom és alaplével egyneműsítem. Végső ízvilágát a frissen facsart citromlével teszem teljessé.
Bazsalikomfagylalt:
A friss bazsalikomot apróra vágom, alaplébe teszem, majd tejszínnel, sóval, borrsal turmixolom és a fagyasztóban történő dermesztése közben többször habverővel átkeverem, hogy megfelelő állagúvá váljon.
Utolsó kommentek