Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Amedei csokoládé

2009.08.01. 11:19 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Az Amedei csokoládéról:Az Amedei csokoládémanufaktúrát Alessio és Cecilia Tessieri testvérpár alapították. Céljuk a világ legjobb csokoládéjának megalkotása volt.A legjobb csokoládéhoz a legjobb minőségű alapanyagokat kellett felhasználniuk. Ezért többekközt egy venezuelai…

Címkék: csokoládé amedei

Tonkababos csokoládé mousse

2009.07.30. 14:43 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Csokoládé mousse "mousse au chocolat" Hozzávalók:kb. 4 személyre, illetve az adagolás és felhasználásl függvényében. (Mi a  66%-os "Toscano Black"-et használunk gasztronómiai kiszerelésben. Nagyon kellemes mandulás útóíze van.)450g Amadei csokoládé25-30g…

Címkék: csokoládé csokoládé mousse mousse tonkabab vízfürdő

"Du Puy" zöld lencse

2009.07.29. 23:46 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

"Le Caviar du Velay" A francia zöldlencse Le Puy-en-Velay Közép-Franciaországban fekszik, akarom mondani attól kissé délre, Auvergne-ban.A város világhírnevét elsősorban a helyi lencsének köszönheti amit annakidején -több mint kétezer éve- a gallok telepítettek be a…

Címkék: lencse du puy

Articsókás kecskesajt ravioli, feketeretek mártással

2009.07.28. 13:04 | Polimer | 2 komment

Hozzávalók:Kb. 4 személyre Ravioli: 400 g. 00-ás liszt4 tojáskevés olíva olajsó Töltelék: 3-4 articsóka200 g. kecskesajtsó, borsbabérlevélcitromegész bors Fekete retek mártás: 2 közepes fej fekete retek1 l. szárnyas alaplé1 Ek. Dijoni mustár50 ml.…

Címkék: meleg mártás kecskesajt articsóka előétel ravioli feketeretek

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettel

2009.07.27. 00:31 | szabi(O_o) | 1 komment

Mangalica szűz hirtelen sütve borsmártásban, zellerpürével, házi burgonyakrokettelHozzávalók:kb. 4 személyre --> 4*18dkg mangalica szűz (tisztított)Borsmártás:színesborsdijoni mustárborjú alaplétejszínkonyakZellerpüré:2 db nagy zellergumó1dl tejszín4dkg vaj fehérbors…

Címkék: mártás borsmártás szűz krokett mangalica zellerpüré burgonyakrokett

Mangalica szűz De Puy lencsével, dödöllével és chillis mustármártással

2009.07.27. 00:24 | szabi(O_o) | 4 komment

 

Címkék: lencse mustár szűz dödölle mangalica du puy mustár mártás

Bélszín Rossini grillezett ceruzababbal, burgonya pürével

2009.07.27. 00:11 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: bélszín rossini

Szűrke marha hátszín, hosszúbors mártással, francia rakott burgonyával és gőzölt zöldségekkel

2009.07.27. 00:04 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

 

Címkék: mártás szürke marha hosszúbors francia rakott burgonya

süti beállítások módosítása