Hozzávalók:
Kb. 4 személyre
Ravioli:
400 g. 00-ás liszt
4 tojás
kevés olíva olaj
só
Töltelék:
3-4 articsóka
200 g. kecskesajt
só, bors
babérlevél
citrom
egész bors
Fekete retek mártás:
2 közepes fej fekete retek
1 l. szárnyas alaplé
1 Ek. Dijoni mustár
50 ml. Tejszín
1 Ek. Méz
só
Elkészítés:
Ravioli:
A lisztet a tojást, az olajat és a sót egynemű tésztává dolgozom, majd legalább egy órát állni hagyom a hűtőszekrényben.
Töltelék:
Vízből, babérlevélből, egész borssal, sóval, citromlével „abáló” levet készítek. Az articsókát megpucolom (vigyázva, hogy ne barnuljon meg) és az „abálólében” készre főzöm. A töltelékhez az articsókát és a kecskesajtot, sóval, borssal összedolgozom. Majd a tésztába töltöm, kicsit pihentetem és sós vízben készre főzöm.
Fekete retek mártás:
A fekete retket megpucolom majd káposzta reszelőn lereszelem, megsózom és tíz percre állni hagyom. A retket lábosba rakom a levével együtt, ízesítem, sóval, mustárral, mézzel, felöntöm az alaplével és gyenge lángon 10 percig főzöm. A végén hozzáadom a tejszínt, majd leturmixolom. Ha szükséges megfelelő állagúra sűrítem.
Ötletek:
A fekete retek mártást még sokféleképpen lehet variálni. Pl.: A Dijoni mustárt ki lehet váltani wasabival, lehet hozzá céklát adni ilyenkor a tejszínt elhagyjuk. Lehet még vízi tormával vagy reszelt tormával fűszerezni. A raviolit készíthetjük még Won Ton tésztából is vagy kisüthetjük bö olajban is.
Utolsó kommentek