Hozzávalók:
fürj mell
vaj
fleur de sel
Édesburgonya
400 g. édesburgonya
2 kg libazsír
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
só
bors
Elkészítés
Fürj mell:
A vajat megolvasztjuk, majd a fürj mellet a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük, míg rózsaszín nem lesz (ha megnyomjuk még puha, de már van egy kis ellenállása). Fleur de sel-el sózzuk, borsozzuk és langyos helyen a sütés idejének megfelelő ideig pihentetjük.
Édesburgonya
Egy lábosban felmelegítjük a libazsírt, hozzáadjuk a fűszereket, majd belerakjuk a formára vágott édesburgonyát. Először erős lángon, majd kis lángon abáljuk, az éppen csak gyöngyöző libazsírban. Amikor elkészült kivesszük, és langyos helyen pihentetjük. Tálalás előtt, csíkos vasserpenyőn grillezzük, ha kell sózzuk, borsozzuk, reszelt narancs héjjal aromatizáljuk.
Az édesburgonya receptért köszönet
Utolsó kommentek