Vadlazac filé, vajban sült sárgarépával és vaníliás zöldborsó mártással (Jázmin- és vadrizs talapzaton)
Hozzávalók:
4 személyre -> Vadlazac filé 4*150 g.
Vaníliás zöldborsó mártás:
Zöldborsó 200 g.
Világos alaplé vagy szárnyas alaplé kb. 3-4 dl.
Vanília 1 rúd
Só, bors
Vajban sült sárgarépa:
Új sárgarépa 4*2 db.
Vaj 50-100 g.
só
Elkészítés:
Vadlazac:
Kevés zsiradékon, forró serpenyőben, a hal mindkét oldalát 20-30 mp.-ig sütöm, míg kérget nem kap. Ezután 180 Celsius fokra előmelegített sütőben a hal vastagságától függően 7-8 perc alatt készre sütöm.
Vaníliás zöldborsó mártás:
Forrásban lévő alaplébe teszem a kikapart vanília rudat és apró magvait. Ehhez adom a megtisztított zöldborsót, majd puhára főzöm. Még melegen leszűröm, majd a főzőlevet félreteszem és a turmix segítségével pürésítem a zöldborsót. Ha szükséges, akkor a leturmixolt zöldborsót finom lyukú szűrőn átpasszírozom. A félretett főzőlé segítségével beállítom a mártás sűrűségét.
Vajban sült sárgarépa:
A megtisztított sárgarépát vízgőzön hőkezelem, majd serpenyőben vajjal többször meglocsolva készre sütöm.
Utolsó kommentek