Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Verjusben pácolt házi nyúl filé, zöld Gazpachoval és fűszeres túrókrémmel

2009.07.26. 15:21 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Verjusben pácolt házi nyúl filé, zöld Gazpachoval és fűszeres túrókrémmel

 

Hozzávalók:
4 személyre

24 dkg házi nyúl filé

Páclé:
1 dl alaplé vagy könnyű szárnyas erő leves
1 dl Verjus
2 dl Olíva olaj
1 E.k Díjóni mustár
2 szál kakukkfű
4-5 szál koriander

Zöld Gazpacho:
25 dkg zöldborsó
5 dkg kígyó uborka
5 dkg zöld pritaminpaprika
2-3 dkg fehér héjú hagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 dkg szikkasztott fehér kenyér
2-3 cl sherry ecet
1 dl Olíva olaj
só, bors
víz (igény szerint, függően attól hogy milyen sűrűre szeretnék)

Fűszeres túrókrém:
25 dkg félzsíros túró
1 E.k vaj
2 E.k tejföl
1fej sonka hagyma
2 gerezd fokhagyma
snidling, turbolya, koriander   (ízlés szerint)

 

 

Elkészítés:

Nyúl:
A pácléhez az összetevőket, felforraljuk majd még melegen (90 Celsius fok, a forró páclé átjárja és átpárolja a zsenge nyúlhúst) az előzőleg letisztított nyúl gerincre öntjük. Azonnal hűtőszekrénybe rakjuk és 24 óráig érni hagyjuk

Gazpacho:
A durvára vágott , majd sóval, ecettel és az olaj egy részével alaposan összekevert hozzávalókat 12-24 óráig lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Az edényt légmentesen zárjuk le műanyagfóliával és így rakjuk be a hűtőszekrénybe. Fénytől és oxigéntől elzárva tároljuk. Ezek után botmixerrel minél alacsonyabb fordulatszámon dolgozzuk össze. Fontos, hogy minél kevesebb levegőt vigyünk be mert így sokkal jobban megmarad a hozzávalók színe és tápértéke. Majd a maradék olajat is lassan hozzá keverve egy krémes emulziót készítünk. A végén szűrőn átpasszírozzuk és ha kell még utána ízesítünk.

Túrókrém:
A túrót szitán átpasszírozzuk és hozzá keverjük az apróra vágott sonka hagymát, a felolvasztott vajat és tejfölt. A friss fűszereket durvára vágjuk majd a krémhez keverjük, sóval, borssal ízesítjük és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Címkék: nyúl gazpacho túrókrém

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr961269347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása