Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Csicsóka krémleves, kéksajttal töltött derelyével

2009.12.02. 22:00 | Polimer | 5 komment

Hozzávalók:

Csicsóka leves

400 g.  csicsóka                         
100 g. burgonya                       
10 g. vaj                                  
1 dl tejszín                        
6 dl zöldség vagy csirke alaplé  
40 g. mogyoró hagyma                  
só                                     
fehér bors                          
szerecsendió      

Derelye

250 g burgonya
2 tojás sárgája
50 g zsemle morzsa
kék sajt (stilton vagy gorgonzola)
só,
bors
szerecsendió    
vaj 

Elkészítés:

Csicsóka leves

A mogyoró hagymát, vajon üvegesre pirítom (ne kapjon színt). Közben a csicsókát legyalulom vagy vékony szeletekre vágom. Nagyon figyelni kell, hogy mindig vízben maradjon mert különben megszürkül. A felvágott csicsókát és burgonyát a hagymára dobom és egyből felöntöm alaplével. Fűszerezem és készre főzöm. Ha megfőtt hozzáadom a tejszínt, még egyszer felforralom, turmixolom és szűrőn átpasszírozom.

Derelye

A burgonyát héjában megfőzzük,megpucoljuk,áttörjük és hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Másnap a burgonyához hozzákeverjük a tojások sárgáját, és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk hozzá. Egybegyúrjuk 15percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk és 5*5 cm.-es négyzeteket vágunk ki belőle. Megtöltjük széleit bekenjük tojássárgájával és félbe hajtjuk. Habzó vajban, folyamatos locsolgatás mellet két percig sütjük, majd 180 fokos sütőben fejezzük be a sütést.  

A derelye receptért köszönet: Molnár Gábornak       

Címkék: krémleves csicsóka kéksajt derelye

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr921556688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.03. 10:27:34

Kedves Polimer, a címben javítsd át a derejét, ha lehet...
Ez a recepted is tetszik, kipróbáljuk, amint a párom hajlandó lesz megcsinálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.07. 19:05:08

@Polimer: igazán nem akarlak cukkolni, de most látom, a kéksajjtot is javítani kellene... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.07. 23:54:29

Polimer: alakul lassan, de még hiányzik egy 't' (kéksajttal).
Magamat tudnám ajánlani, ha kretén/retardált is megfelel (idézet tavaszról Levinéktől). Bár igényes szakácsnak igényes lektor járna...
Ha elkötelezett MBT-hívőt szeretnél, ott van Ehran, vagy - szigorúan saját meglátása szerint - Levin is alkalmas. :)))
süti beállítások módosítása