Hozzávalók:
Mángold velouté:
8 dl. csont alaplé
1 dl. tejszín
40-50 dkg. mángold levél
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej mogyoró hagyma
2-3 db. nagyobb burgonya
vaj
só
bors
Betét:
adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retek
vaj
tej
torma
só
Elkészítés:
Mángold velouté:
A kierezett mángold leveleket blanzsírozzuk (forrázzuk), majd jeges vízben lehűtjük, hogy a színe megmaradjon. Egy edényben vajon lepirítom a mogyoró hagymát, bele teszem a kockára vágott burgonyát és csont alaplével felöntöm, fűszerezem és lassú forralással, addig főzöm, míg a burgonya meg nem puhul. Hozzá adom a blanzsírozott mángold levelet, botmixerrel pépesítem, szitán áttöröm majd tejszínnel, lágyítom.
Betét:
A fekete retekből batonokat vágok és egy forró serpenyőben vajon roppanósra, pirítom. A tormát lereszelem és a tejhez adom, egy kevés sóval ízesítem, majd a kávégépnek a gőzölőjével kemény tejhabot készítek.
Utolsó kommentek