Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mángold velouté tormás tejhabbal és fekete retekkel

2009.11.16. 13:00 | Polimer | 4 komment

Hozzávalók:

Mángold velouté:
8 dl. csont alaplé
1 dl. tejszín
40-50 dkg. mángold levél
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej mogyoró hagyma
2-3 db. nagyobb burgonya
vaj

bors

Betét:
adagonként 2-3 db. batonra vágott fekete retek
vaj
tej
torma

 

Elkészítés:

Mángold velouté:

A kierezett mángold leveleket blanzsírozzuk (forrázzuk), majd jeges vízben lehűtjük, hogy a színe megmaradjon. Egy edényben vajon lepirítom a mogyoró hagymát, bele teszem a kockára vágott burgonyát és csont alaplével felöntöm, fűszerezem és lassú forralással, addig főzöm, míg a burgonya meg nem puhul. Hozzá adom a blanzsírozott mángold levelet, botmixerrel pépesítem, szitán áttöröm majd tejszínnel, lágyítom.

Betét:

A fekete retekből batonokat vágok és egy forró serpenyőben vajon roppanósra, pirítom. A tormát lereszelem és a tejhez adom, egy kevés sóval ízesítem, majd a kávégépnek a gőzölőjével kemény tejhabot készítek.

Címkék: fekete retek torma tejhab mángold fogadó

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr381523761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.11.16. 15:23:36

Nagyon tetszik és nagyon harmonikusan is hangzik!

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2009.11.18. 00:52:41

Gratulálok a bloghoz, komolyan mondom, szárnyalsz! Egyre letisztultabb és ötletesebb dolgok bukkannak fel. A mángold egyik fajtája angolul „Swiss chard”, kifejezetten drága alapanyagnak számít, és hallal gyakran párosítják a francia/ angol konyhákon. Emlékszem, kifejezetten nagyméretű, majd méteres, vöröses szárú mángold-levelek jöttek a konyhára – és le kellett a szárukat hártyázni! Pokoli időigényes, illetve, mire belejöttem volna ebbe a kifejezetten szőrözős munkába, a séf máris lekapta menüről. Akkor átkoztam a séf témaválasztását – de a te kreációdat boldogan kanalaznám.

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.11.18. 08:40:36

Köszönjük a dicséretet! Próbálkozunk, ötletelünk, és hála istennek úgynézki, hogy fejlődünk is!!

Berkut 2010.03.07. 23:00:25

O_O mikre nem bukkan a neten az ember...

ennek nem tom milyen íze lehet:D valszeg gyűlölném, de hajt annyira a kiváncsiság hogy megkóstoljam ^^
süti beállítások módosítása