Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Roston garnéla paszternák pürével és pirított serranó sonkával

2009.11.16. 14:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Mar i muntanya jegyében. :-)

Hozzávalók:

Paszternák püré:

1 kg. paszternák
2 db. vaníliarúd
1 nagyobb rúd fahéj
vaj
tejszín


garnéla
serrano sonka
olívaolaj

 

 Elkészítés:

Paszternák püré:

A megtisztított paszternákot nagyobb kockákra vágom és egy edényben a vaníliarúddal, a fahéjjal és kevés sóval ízesített vízben lassan (hogy szépen kijöjjön az édeskés íze) megfőzöm, majd leszűröm. Ezután turmixolom és miután szitán áttörtem, olvasztott vajjal és tejszínnel lágyítom.

A serrano sonkát felforrósított olívaolajon átpirítom, egy tányérra  kiszedem. Majd ugyanebben a serpenyőben a garnélát is megsütöm.

Címkék: garnéla paszternák serranó sonka

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr211523742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása