Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Fekete retek

2009.11.16. 06:00 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Fekete retek

A képen látható fekete retkek -a szívemhez nőtt faluból- Rábcakapiból kerültek a konyhaasztalra. Gyerekkoromban sok időt töltöttem nyáron a nagyszüleimnél "kapin". A faluban él egy tudásáról és dolgosságáról ismertté vált tehetséges bio-gazda ismerősöm, akit Németh Istvánnak hívnak. Az Ő mintagazdaságából származnak ezek a bio zöldségek...

 

Az évszakra való tekintettel érdemes írni a fekete retekről, mely magas C-vitamin tartalma mellett számos immunrendszererősítő anyagot tartalmaz. A népi gyógyászat egyik eszköze a hideg időszakra.  
Egészségvédő, emésztést és anyagcserezavarokat kedvezően befolyásoló, étvágygerjesztő, baktérium és vírusölő hatással rendelkező, a májra, reumára, epekő ellen, továbbá légutakat tisztító hatása miatt az egyik legideálisabb nyersanyagválasztás a hidegebb időszakokban... Jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen is... A továbbiakban az idényjelleget, egészségvédő hatását szemelőt tartva igyekeztem többféleképpen felhasználni az általunk elkészített ételekben.

Címkék: retek fekete retek

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr981519984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása