Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Mángold - Leveles répa

2009.11.15. 22:58 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Mángold - Leveles répa

Ez is egy méltatlanul feledésbe merült számomra igen értékes konyhanövény.
Ami azt illeti, pár hete a nagymamám készített hétvégére mángoldból parajhoz hasonló főzeléket és később egy beszélgetés alkalmával újra képbe került, ahol kitárgyaltuk, hogy milyen remek dolgokat lehet készíteni belőle. A következő kép a kertünkben készült, egy már eléggé megkopasztott leveles répa bokorról, ami a szeszélyes idő ellenére továbbra is növeszti szebbnél-szebb tápanyagban gazdag leveleit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íze a spenóthoz hasonló, ám annál erőteljesebb. Mi a leveleit szoktuk felhasználni, de hallottam arról is, hogy a levél szárait -amik lehetnek lila, sárga vagy vörös színűek is- a spárgához hasonlóan elkészíthetők... (A száraival még nem kísérleteztem, de érdemes lenne valamikor arra is időt szakítani.)  Mindenesetre ízletes, egészséges, könnyen emészthető.

 

 

 

 

 

Felhasználás előtt folyóvízben alaposan átmossuk, majd a nagyobb erezeteket eltávolítjuk a levélből. Én az előkészítése során forrásban lévő vízzel blansíroztam (forrázás), majd jeges vízben lehűtöttem a leveleket. Így színéből a további hőkezelések során csak lassan veszít...

Címkék: mángold leveles répa

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr981519992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása