Hozzávalók:
Túró szuflé:
2 tojássárgája
Reszelt citromhéj
80 g. túró
3 tojásfehérje
30 g. cukor
+ Vaj és cukor a forma kikénéséhez
Málna velő:
400 g. málna
1 dl. vörösbor
4-5 dkg. kristálycukor
citromlé
Elkészítés:
Szuflé:
A tojássárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverem, a túrót egy szitán átpaszírozom és a tojáshoz keverem. A fehérjét félig felverem, hozzá adom a cukrot és kemény habbá verem. Elöször a fehérje egyharmadát keverem az alapmasszába, ezáltal fellazítom, majd a maradékot is óvatossan hozzá keverem. Négy szuflé formát kivajazok és kristálycukorral meghintem. A formákat háromnegyedig töltöm a masszával. Gyorsforralóban vizet melegítek és ebbe rakom a formákat. Majd mehet a sütőbe: 170ºC-on 15-20 perc.
Málna velő:
A megmosott málnát meghintem porcukorral, hozzá öntöm a vörösbort és röviden felfőzöm. Ha kell citromlével erősítem a málna ízét. Sűrű szitán átpaszírozom és hidegen a szuflé mellé tálalom.
Utolsó kommentek