Hozzávalók:
4 személyre, (ez a mennyiség az adagolás és felhasználás függvényében változik.)
Füge parfé:
1 kg. friss füge
2-2,5 dl. tejszín
citromlé
Málna szósz:
vaj
málna
cukor
Elkészítés:
Füge parfé:
A fügéknek a "csumáját" levágom, majd a tetejüket kereszt alakban bemetszem és 90-100ºC-os sütőben nagyjábol egy órán keresztül aszalom. Erre azért van szükség, hogy intenzívebb füge ízt kapjak. Ezek után héjastól magostól leturmixolom, majd sűrű szitán átpaszírozom. Közben citromlevet adok hozzá, hogy megakadályozzam az oxidálódást és így visszanyeri eredeti színét. A tejszínnek a felét folyékonyan a másik felét kemény habbá verve keverem hozzá. Fagyigépbe vagy fagyasztóba teszem (ha fagyasztót használok, időközönként megkeverem, hogy ne jégkristályossan fagyjon meg) Ha krémes állagura fagyott, formába öntöm és vissza rakom a fagyasztóba.
Málna szósz:
Serpenyőben vajat olvasztok, majd cukrot karamellizálok és hozzáadom a friss málnát.
Felfőzöm, majd lehűtöm. (Ha kell, akkor citrommal a málna ízét kiemelem.)
Utolsó kommentek