Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Új élmény - Soproni Tavaszi Napok

2010.03.17. 21:40 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Soproni Tavaszi Napok / Soproni Ízutazás és Telebendő Napok

2010.03.13-14-én a Soproni Tavaszi Napok keretében a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ adott helyet több megrendezésre került esemény lebonyolítására. Vasárnap épp ráértem, ezért néhány közeli barátommal egyeztetve ellátogattam a kiállításra, meghallgattunk néhány érdekes előadást és kóstoltunk is mindenféle finomságokat.

Délután, -soproniasan szólva- a "Liszt" előtt vártuk be egymást, ahol már az utcán is érezhető volt a nyüzsgés, majd a bejáraton át rövid nézelődés után az emeletre mentünk. Szorosan a falak mellett rendben felállított árussátraknál lehetett a tömegben nézelődni, kóstolni, vásárolni. Ilyenkor léptem-nyomon ismerősökbe botlik az ember és szinte öt percenként névjegykártyát, vagy telefonszámot cserélgetünk, mert ilyenkor van rá idő... Közben a különféle háziipari portékákat, pálinkákat, borokat, kenyereket, édességeket kóstolgattuk.

Az előadások közül számomra a Szamos Marcipán Kft.-t képviselő, Szamos Mátyás fia által tartott előadás tetszett a legjobban. Elmondta, hogy édesapja mennyit dolgozott és nélkülözött azért, hogy végül elérje azon magaslatokat, ahol ma is tart a cégük. Termékeikből hozott nyalánkságok méltán híresek. Továbbá a gazdasági válság kapcsán mely szinte minden területen érezhető elmondta, hogy létszámcsökkentés és a termékeikben található kakaótartalom csökkentése helyett, a kakaótartalmat további 10%-al növelve megerősítik helyüket a piacon. (Gondoljunk bele! Mennyire igazuk van!)

Az egyik teremben a velünk együtt nézelődő Diána /NYME-FMK(AMI) tervező grafika szak/ saját munkájára bukkant. :) Gondoltam ezt a véletlent meg kell örökítenem, ugyanis Ő sem tudta pontosan, hogy itt is kiállítják egyik alkotását.

 

A teremben kiállított édességszobrok:

 

Miután megnéztük a számunkra érdekes dolgokat, leültünk egy kávéra. Közben megbeszéltük a látottakat és arra jutottunk, hogy akárhogy is nézzük, szinte mindenből a HAZAI a legjobb. Mind minőségben, ízben, még gazdasági szempontból nézve is. Tehát a lényeg, hogy amiből csak lehet a hazait érdemes venni.

A Kuktacsatáról és Séfpárbajról joggal kérdezheti az olvasóm, hogy miért nem írtam. Erről bővebben majd Sárközi József ír, hiszen Ő indult a séfpárbajon.

Címkék: élmény új élmény soproni tavaszi napok

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr601848277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása