Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Káposztás csukás rétes

2009.07.26. 15:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Káposztás csukás rétes


Hozzávalók:
kb. 4 személyre

4 rétes lap
1 egész csuka
3-4 db. csukamáj
30-40 dkg. savanyított káposzta
1 sonka hagyma
só, bors, fokhagyma
mirepoix
majoránna, babér levél
zöldveltelini
tejföl


Elkészítés:
A csukát kifilézem, beirdalom, zúzott fokhagymával bekenem, majd félre rakom. A halcsontból és a mirepoixból egy fondot főzők. A sonkahagymát összevágom, megdinsztelem, majd a harcsamájjal megpirítom, sóval, borssal, majoránnával ízesítem. A sonkahagymát összevágom, megdinsztelem, a kinyomott és átmosott savanyú káposztát hozzá adom, majd a hal fond-al felöntöm, sóval, borssal babér levéllel ízesítem és 20 percig főzőm. Utolsó mozzanatként belekeverem a harcsamájat és félre rakom. A rétes lapokat 4 rétegben egymásra rakom, a rétegek közé olajos tejfölt kenek. Téglalapokat vágok belőlük majd forró sütőben készre sütöm. A csukát bőrével lefelé forró serpenyőben 8 percig sütöm majd megfordítom és pár pillanatig színt adok a húsos oldalának is. A zöldveltelinit felére beforralom majd a hal fondal felöntöm, visszaforralom a felére és jeges vajjal sűrítem.

Tálalása:
Előmelegített tányéra lerakok egy szelet csukát, ráhalmozom a kinyomkodott káposztát, rárakom a réteslapot, majd ezt megismétlem. A zőldveltelíni mártást szója lecitinnel habosítom és a rétes köré húzom.


Mi is az a mirepoix?
Mörpoá- megtisztított és felkockázott sárgarépa, zellergumó, valamint póréhagyma keveréke. (A hagyományos francia konyha [le grand Cuisin] egyik fontos segédanyaga.) Kiegészíthető még petrezselyemgyökérrel, pasztinákkal, valamint petrezselyemmel is.

Címkék: csuka káposzta rétes mirepoix

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr221269382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása