Káposztás csukás rétes
Hozzávalók:
kb. 4 személyre
4 rétes lap
1 egész csuka
3-4 db. csukamáj
30-40 dkg. savanyított káposzta
1 sonka hagyma
só, bors, fokhagyma
mirepoix
majoránna, babér levél
zöldveltelini
tejföl
Elkészítés:
A csukát kifilézem, beirdalom, zúzott fokhagymával bekenem, majd félre rakom. A halcsontból és a mirepoixból egy fondot főzők. A sonkahagymát összevágom, megdinsztelem, majd a harcsamájjal megpirítom, sóval, borssal, majoránnával ízesítem. A sonkahagymát összevágom, megdinsztelem, a kinyomott és átmosott savanyú káposztát hozzá adom, majd a hal fond-al felöntöm, sóval, borssal babér levéllel ízesítem és 20 percig főzőm. Utolsó mozzanatként belekeverem a harcsamájat és félre rakom. A rétes lapokat 4 rétegben egymásra rakom, a rétegek közé olajos tejfölt kenek. Téglalapokat vágok belőlük majd forró sütőben készre sütöm. A csukát bőrével lefelé forró serpenyőben 8 percig sütöm majd megfordítom és pár pillanatig színt adok a húsos oldalának is. A zöldveltelinit felére beforralom majd a hal fondal felöntöm, visszaforralom a felére és jeges vajjal sűrítem.
Tálalása:
Előmelegített tányéra lerakok egy szelet csukát, ráhalmozom a kinyomkodott káposztát, rárakom a réteslapot, majd ezt megismétlem. A zőldveltelíni mártást szója lecitinnel habosítom és a rétes köré húzom.
Mi is az a mirepoix?
Mörpoá- megtisztított és felkockázott sárgarépa, zellergumó, valamint póréhagyma keveréke. (A hagyományos francia konyha [le grand Cuisin] egyik fontos segédanyaga.) Kiegészíthető még petrezselyemgyökérrel, pasztinákkal, valamint petrezselyemmel is.
Káposztás csukás rétes
2009.07.26. 15:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!
Címkék: csuka káposzta rétes mirepoix
A bejegyzés trackback címe:
https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr751269382
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek