Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Minden kedves Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk!

2010.01.08. 20:15 | szabi(O_o) | 3 komment

Remélem, hogy Mindenki számára nyugalomban, családdal együtt, kellemes gyantaillatot árasztó fenyőfafa mellett telt el a Karácsony és pezsgős, pezsgő hangulatban sikerült köszönteni a 2010-es újesztendőt. Szeretném megköszönni, hogy az olvasás mellett, egyre többen kommenteltetek és hozzászólásaitok révén színesítettétek a blogot. Remélem, megbocsátotok azért, hogy csak most írok, de  egy étlapváltást követő téli ünnepekkel és ebből adódó munkával teli időszak az oka késedelmemnek.

Eljött az újév, a számadás ideje. Annyi minden történt velem, hogy én magam is alig tudom elhinni. Magánemberként és szakemberként is színes volt számomra a 2009-es év. Március 12-én másodmagammal részt vettem a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola háziversenyén. A szakmai zsűri értékelése alapján Senior kategóriában I. helyezésre értékelték munkánkat. Májusban a ballagás, majd a vizsgák következtek. Hamarosan befejeztem a Danubius Hotel Szakképző Iskolás éveimet, ahonnét szakács, pincér és cukrász szakmákkal a kezemben indultam tovább. Ezzel pont került az érettségit követően elkezdett három éves tanulmányaim végére, majd állás után néztem. Előtte pihentem egy kicsit a Volt-on, majd hamarosan munkába álltam júliusban egy első osztályú étteremben, szakácsként. Rengeteg dolgot tanultam, láttam, ízleltem. Ez akkora hatással volt rám, hogy másokkal is meg akartam osztani az élményt és Istennek hála, hogy olyan chef keze alá kerültem, aki partner volt ebben. --> Így született meg az igényes szakács blog.
A munkatársaimmal egymásközt, szakmai újságokat és könyveket cserélgettünk, így hamarosan egy "más világban" találtam magam. Munka mellett hála a kollégák rugalmasságának- elkezdtem és megszereztem a jogsim, most pedig nyelvvizsgára készülök. Közben természetesen edzeni jártam, ahogy azt azelőtt is tettem, de az élet ráébresztett arra, hogy egy nap csak 24 órából áll! Nem többől... Van, ami belefér és van, amire nem jut annyi idő, mint szeretnénk. Közben egyre jobban gyarapodott a blog tartalma és egyre több ember jelezte felénk, hogy jó, amit teszünk. Kellemes élmény volt számtalan alkalommal hallani a pincérektől, hogy a vendégek a blogról és rólunk, a szakácsokról érdeklődtek. "Ez az, az étterem, ahol a szakácsok blogolnak???" "A feleségemnek nagyon megtetszett a blog és arra gondoltunk, hogy megér egy kitérőt...", "Egy barátom ajánlotta...", "...Megláttam és eljöttem, hogy megkóstolhassam..." Ez mind 2009-ben történt.

Sajnos a napokban úgy alakult, hogy be kellett zárni a nagycenki Classic éttermet. Leültünk egy asztalhoz és megbeszéltük a helyzetet, majd pezsgővel koccintottunk. Hogy mi lesz, később az majd elválik... Ami engem illet: köszönöm, hogy ott dolgozhattam és megismerhettem azt a sok remek embert!

Ezt követően alig egy héten belül munkába álltam egy soproni étteremben. A szabadidőmben egyelőre, a német nyelvvizsgára készülök, no meg tovább keresem az érdekesebbnél-érdekesebb íz párosításokat... Chefem a nagycenki Széchenyi Kastély szállóban fogja fojtatni áldozatos munkáját.
Remélem, hogy a 2010-es év legalább annyira termékeny lesz, mint az elmúlt év volt számomra. A továbbiakban is biztosan izgalmas témákkal fogunk előrukkolni.

Üdv:

Kovács Szabolcs

Címkék: buék

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr831656980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.09. 08:41:09

Gratula és csak így tovább!
Ha esetleg meg tudjátok teremteni a személyi feltételeit, létrehozhatnátok az Igénytelen Szakács blogot is, választékbővítésnek. Erre - ha jól látom a mai magyar állapotokat - még nagyobb igény van... :)
Melyik az a soproni étterem, ha nem titok?

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2010.01.09. 11:13:20

@Hepci: Rókalyuk pizzéria és söröző: www.rokalyuk.hu/ . Innen lehetne közvetíteni az igénytelen szakács blogot! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.01.09. 12:22:48

@Polimer: a Rókalyuk szerintem - soproni szinten - bőven vállalható, bár kétségtelen, nem minden a ducasse-i igényesség szellemében történhet a konyhában...
süti beállítások módosítása