Idén is lezajlott az immár hagyományosnak számító Rotary Club jótékonysági bálja Sopronban. Az eseményre 2010. január 23-án a Liszt Ferenc Konferencia Központban került sor. A Soproni Gasztronómiai Régió tagjai évről évre egyre nagyobb számban vesznek részt ezen a kulináris és kulturális eseményen.
A bál bevételét hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítják, s idén első alkalommal a gasztronómia is részesedik erkölcsi, anyagi támogatásban...
Jó volt résztvenni ezen a hasznos eseményen. A magyar vendéglátásban nincs sok szabadideje az embernek, ezért is örülök annyira azoknak a pillanatoknak, amikor a szakmabeliekkel együtt lehet az ember. Mint például most is. Találkoztam volt tanáraim- és osztálytársaim egy részével, volt munkatársakkal, barátokkal.
Idén 24 étterem támogatja önzetlenül főételeivel a rendezvényt.
Lássuk sorjában:
1.Arcus étterem: Narancsos sült kacsacomb libamájjal és parajjal töltve, bazsalikomos kukorica lepénnyel
2.Árkád étterem: Spárgás fogas tekercsek fokhagymamártásban, rizspogácsával
3. Balfi halászcsárda: Harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával
4.Bio-Sport Hotel Lővér: Pesztóval érlelt jércemell kíméletesen sütve, tökmagolajban konfitált lazacderékkal, polenta talléros, balzsamkrémmel lakkozott zöldségekkel
5.Corso étterem: Oliván sült színes nyársak sajtos és mediterrán rizsgombóccal, hozzá töltött póré szalonna köntösben
6.Juventus tanétterem: Borjúborda Orloff módra
7.Diana panzió és étterem: Tűzdelt szarvas érmék erdei gombákkal, kemencés burgonyával, valamint áfonyás kosárkával
8.ErhardtÉtterem és Borpince: Konfitált szarvascomb vörösboros szederlekvárral, vajas tészta párnákon, zsázsával
9.Fehér csárda Sopronkövesd: Vaddisznósült erdei gombás raguval, zöldséges jázmin rizzsel
10.Fehér Rózsa Kisvendéglő: Baconba göngyölt szürkemarha fehérpecsenye rolád, fehérboros almáskáposztával, magvas burgonyagombóccal és sült hagymával
12.Hunguest Hotel Szieszta: Konfitált kacsa aszalt gyümölcsökkel töltve, gesztenyés sütőtökös mártással, póréhagyma tortával
13.Jégverem Fogadó-a haspártiak vendéglője: Verem szüze
14.Mediterrano Sopron: Parajos, fetás csirkemell sajtmártásban, gombás rizskörettel
15.Nagycenki kastélyszálló: Fűszeres göngyölt sertéscsászár mangós kelkáposztaraguval és csicsókás dödöllével
16.Old Boys Pub And Restaurant: Göngyölt fácán burgonyagombóccal, rozmaringos libamájraguval
17.Papa Joes steakhouse: Rakott csirkemell bazsalikommal, feta sajttal
18.Perkovátz Ház: Konfitált lazac tökmagos, borsmustáros pestóval, erdei gombás puliszkával, cukkini spagettivel
19.Polgármester vendéglő -Fertőszéplak: Ropogós sült csülök Polgármester módra, hagymás burgonyával
20.Puskás söröző: Sörrel locsolt ropogós bajor grillcsülök szalonnás káposztával
21.Rókalyuk söröző: Rozmaringgal illatosított borjúfelsál római módon
22.Rosengarten Hotel és étterem: Soproni fehérborban párolt göngyölt borjúlapocka, tejszínes vargányamártással, zöldséges burgonyapüré fészekben
23.Soproni Vendéglátó Szakképző Iskola: Pangasius érmék sütőtökös palentán, fokhagymás cukkíni spagettivel
24.Tercia Hubertus Sopron: Lazacos Pangasius tekercs, kelkáposztalevélbe töltött mediterrán rizottóval, sáfrányos chardonnay mártással
Utolsó kommentek