Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Fürj mell, grilezett édesburgonyával és saját jus-vel

2009.12.03. 16:04 | Polimer | 2 komment

Hozzávalók:

fürj mell
vaj
fleur de sel

Édesburgonya

400 g. édesburgonya
2 kg libazsír
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring

bors

 


Elkészítés

Fürj mell:

A vajat megolvasztjuk, majd a fürj mellet a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Folyamatos locsolgatás mellett addig sütjük, míg rózsaszín nem lesz (ha megnyomjuk még puha, de már van egy kis ellenállása). Fleur de sel-el sózzuk, borsozzuk és langyos helyen a sütés idejének megfelelő ideig pihentetjük.

Édesburgonya

Egy lábosban felmelegítjük a libazsírt, hozzáadjuk a fűszereket, majd belerakjuk a formára vágott édesburgonyát. Először erős lángon, majd kis lángon abáljuk, az éppen csak gyöngyöző libazsírban. Amikor elkészült kivesszük, és langyos helyen pihentetjük. Tálalás előtt, csíkos vasserpenyőn grillezzük, ha kell sózzuk, borsozzuk, reszelt narancs héjjal aromatizáljuk.

Az édesburgonya receptért köszönet

Adorjányi Máriusznak

 

Címkék: jus fürj édesburgonya amuse

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr81542815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zéé 2009.12.05. 18:05:36

Polimer komolyan mondom, hétről hétre királyabb dolgokat tesztek fel ide, ezek megjelennek az étteremben is?Szeretnék még az idén leérni hozzátok egyszer, de ott (a honlapon)nincsenek meg ezek a kaják!
üdv

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.12.05. 23:49:58

@Zéé: Így van ezek mind ott vannak az étteremben amuse-ként (üdvözlő falatka), vagy menü ajánlatban vagy mint most az új étlapon! Esetlegesen valamilyen csoport extra ajánlataként. A téli étlap még nincs fenn a honlapon, hamarosan az is ott lesz.