Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Rák vagy hal alaplé

2009.11.13. 10:31 | Polimer | 1 komment

Rák vagy hal alaplé (kb.2 liter):

Hozzávalók:
1 kg. rák vagy vegyes halcsont
olíva olaj
1 hagyma
1 sárgarépa
1/2 póré (csak a fehér része)
1 szál angol zeller
1/2 édes kömény
3 gerezd fokhagyma (megtörve)
2 paradicsom
1/2 tk. köménymag
100 ml. Noilly Prat (ha nincs jó a sima száraz fehér vermut)
1/2 liter száraz fehérbor
1 babérlevél
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
10 db. egész fehér bors

 

Az olíva olajon lassan megpirítom a rákokat (vagy halat), ha kész kiveszem az olajból. A zöldségeket a paradicsom kivételével az olajon 5 percig pirítom a végén a negyedekre vágott paradicsomot is hozzá, adom és további 1 percet, pirítom. Felöntöm a noilly prattal és a fehér borral hozzá, adom a rákot és felöntöm vízzel, beledobom a fűszereket, lassan forrpontig hevítem, majd gyenge lángon fél órát főzöm. Az egészet leszűröm a szűrőben lévő zöldségeket óvatosan kinyomkodom.

Mi elsősorban a homár rizottó készítéséhez használjuk. Fantasztikusan jó íze lesz az így készült ételnek.

Címkék: rák hal alaplé

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr611508977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2009.11.13. 12:34:31

Szívesen átvizsgálnám és leszopogatnám a csontokat, miután leszűrted a levet...