Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Fekete kagyló hús cointreau-vel flambírozva, narancsos; zsályás sütőtökpürével

2009.11.08. 19:19 | Polimer | 2 komment

Ez a fogadó falatka egy nagyobb (15 fő) Olasz társaságnak volt az üdvözlet a konyháról. A mennyiségek tehát 15 apró falatkának megfelelőek.

Zsályás sütőtökkrém

Hozzávalók:
60-70 dkg. sütőtök
vaj

cayenne bors
4-5 zsálya levél
csillag ánizs
1 narancs

25-30 dkg. fekete kagyló hús

bors
olívaolaj
5 cl. cointreau
 

 

  

 

Zsályás sütőtökkrém

Elkészítés:

A tököt megpucolom, és nagyobb darabokra vágom. Sóval, 1-2 levél zsályával, csillagánizzsal és fél nagyobb vagy egy kisebb narancs levével és vízzel felteszem főni. Nagyjából 15-20 perc alatt puhára fő. Ezután leszűröm, az egész fűszereket eltávolítom, vajat, cayenne borsot adok hozzá, pépesítem. Apróra vágott zsálya levéllel és maradék narancs levével ízesítem.
A fekete kagylót megpucolom és forró olívaolajon pár perc alatt megsütöm. Sózom, borsozom, majd cointreau-val flambírozom.

Címkék: fekete sütőtök zsálya kagyló cointreau amuse

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr451509018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.11.09. 08:53:12

Kár, hogy ilyen kicsik a képek - no s még nagyobb kár, hogy csak a képernyőn látom s nem előttem van. Nagyon tetszik a recept!
Látom, a püré főzéssel készült. Próbáltad esetleg sütve készítve is, hogy hogyan megy a kagylóhoz?

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.11.09. 10:02:43

Nem akartam sütni. Azért, hogy ne legyen túl édes. A narancs és cointreau épp elég édességet ad neki. Sajna a nagy "kapkodásba" nem lettek túl jók a közeli képek, de majd újra átnézem és ha van jobb rakok fel!