Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Paradicsomos morzsában sült vörös sügér filé, ruccolával kevert burgonyapürével

2009.10.05. 17:54 | Polimer | Szólj hozzá!

Ruccolás burgonyapüré
 
Hozzávalók:
1 kg kifliburgonya
25-50 dkg vaj (ízlés szerint)
2 dl tej

Szerecsendió frissen reszelve

Paradicsomos morzsa

Hozzávalók:
2-3 szelet szikkadt fehér kenyér vagy bagett (értelemszerűen több szelet)
3-4 db. Szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 nagyobb levél bazsalikom
Olíva olaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés

Burgonyapüré

A krumplit héjában megfőzzük, majd még, forrón meghámozzuk, és
burgonyapasszírozón áttörjük. Alacsony gázláng fölött addig
kevergetjük, míg teljesen ki nem szárad. Kis adagokban hozzá adjuk
a vajat, majd a forró tejet. Ha szükséges szitán még áttörjük,
fűszerezzük, és hozzá adjuk a falatnyi darabokra tépdesett ruccolát.

Paradicsomos morzsa

A szikkadt kenyérnek levágjuk a héját és apró darabokra tépkedve a
cutterba (aprító gépbe) tesszük. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot,
a fűszereket és elindítjuk a gépet. Az olívaolajt hozzá csorgatjuk
addig, míg az állaga olyan nem lesz, mint a nedves homoké. A vörös
sügért serpenyőben félig megsütjük, beleforgatjuk a morzsába és
sütőben, vagy szalamander alatt befejezzük.

 

Címkék: ruccola sügér paradicsomos morzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr71418870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.