Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Szőlővel sült fürj, rizses töltikével és musttal forralt pecsenyelével

2009.10.02. 18:00 | szabi(O_o) | 5 komment

Fürj

Hozzávalók:
személyenként 1 db fürj
bacon
szőlő
rozmaring
kakukkfű
fokhagyma
alaplé

bors

Töltike

Hozzávalók:
(Adagolás a levél nagyságának megfelelően.)
vadrizs
Jázminrizs
petrezselyem
póré
fehérbor
alaplé
lime

Pecsenylé

1,5 dl must (én Pfneiszl cabernet sauvignon mustját használom)
2dl pecsenyelé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KEDVES OLVASÓM! Egy kéréssel fordulok Feléd. Légyszíves írd meg nekem, hogy a két tálalás közül számodra melyik a szimpatikusabb! Segítséged előre is köszönöm.   

 

Elkészítés:
A fürjeket megtisztítom, majd a belsőségeket kiszedem, félrerakom. A fürj belsejét sózom, borsozom, rozmarinngal és kakukkfűvel beszórom. Belsőségel (máj, szív, zuza) és szőlővel megtöltöm, a nyílást bevarrom, majd formázom. Háttal lefelé  tepsibe teszem, csak a mellét göngyölöm baconbe. Alaplevet öntök alá, majd fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezem. Alufóliával letakarom. 190ºC-on 30 percig sütöm, majd az alufóliát leveszem és további 10 percen keresztül sütöm.      

Töltike:

Töltike fejezet.

Pecsenylé

A musstal összeforralom a pecsenyelevet.

Címkék: pecsenyelé töltike fürj must

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr341418846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2009.10.02. 20:17:33

Nekem a második jobban tetszik. Úgy gondolom, a sült fürj megérdemli a középpontot:-) Az első tálalás nem tűnik elég harmonikusnak. Ízlések és pofonok...:-)

Izbolygo 2009.10.02. 20:28:11

Sztem is a második harmonikusabb.

CsigaBige 2009.10.04. 16:47:04

Nekem az első tetszik jobban :) De mind a kettő guszta, szerintem az íz lesz a lényeg.

Márkaséf · http://nyarspolgar-bbq.blog.hu 2009.10.05. 12:03:32

Nálam a felső verzió a nyerő, abban több a volumen.
Bár hozzáteszem, hogy az egybesült szárnyasnál inkább preferálom a sült mell filézését és a comb leszelését, a csontváz nélkül tálalva a mellet és a combot sokkal többet lehet játszani a kompozícióval.
Egyébként nagyon szép tányér, gratulálok.

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.10.05. 18:13:35

@Márkaséf: Köszönöm! Három dolog miatt nem szedtem szét a fürjet. Először is a tölteléke miatt. Nagyon tetszetős amikor a forró rozmaringos, belsőséges szőlő szemek előbukkannak a madárból. Másodszor olyan kicsi ez a madár, hogy bűn lett volna szétszedni. Mellesleg a Magyar ember így is megdöbben, hogy ekkora madarat tálalok neki főételnek. Harmadszor meg szükség van egy kis játékra és ne csak evőeszközzel együnk, inkább adok minden madárhoz egy kis citromos kézmosó vizet.

Köszi a szavazatokat! Azért kértünk erre Titeket mert egy kis "házi versenyt" rendeztünk! A felső kép az én tálalásom, az alsó pedig Szabié. A kollégák és a ti szavazataitok alapján Szabi nyert!
Úgyhogy Övé a sör! :)