Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Sült paprika krém leves, pirított garnélával

2009.09.24. 00:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Paprikaleves:
3 sárga kaliforniai paprika, megsütve, lehéjazva
2 db. Burgonya
1 póréhagyma fehér része
1 kicsi mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l csirkealap lé
2 dl. joghurt
friss gyömbér
koriander zöld
olívaolaj
só, bors

Paprikaolaj:
2 dl olívaolaj
1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
1 szál kakukkfű

 

Elkészítés

Paprikaleves:
A paprikákat tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, durva sóval és borssal megszórjuk, majd 230 Celsius fokos sütőben nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük (nem baj, ha a héja megfeketedik, sőt tulajdonképpen ez a cél). A készre sütött paprikákat meghámozzuk és feldaraboljuk. A póréhagymát és a mogyoró hagymát felaprítjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk, ezután rádobjuk a felaprított paprikát és burgonyát. Hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük alaplével és addig, főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk, ha kell szűrőn, átpasszírozzuk .  A levest visszarakjuk a tűzre, bele tesszük a joghurtot, és újra beforraljuk. Tálalásnál betétnek grillezett garnélát adunk, meglocsoljuk paprikaolajjal és frissen vágott koriander zölddel, díszítjük.

Paprikaolaj:
A paprikát feldaraboljuk, a fűszerekkel és a fokhagymával együtt gyorsforralóba rakjuk, felöntjük az olajjal és „felforraljuk”. Ha az olaj felmelegedett lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg lehűl. Ezt háromszor megismételjük, a kakukkfüvet és a fokhagymát kivesszük, az olajat és a paprikát leturmixoljuk. Félre tesszük és megvárjuk, míg az olaj és a paprika hús ketté válik. Az olajat leöntjük és ezt használjuk a leveshez.

Címkék: garnéla paprika leves

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr641403249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.