Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Bárányfasírt mentával, fenyőmaggal, fűszeres burgonyával és joghurtos uborka salátával

2009.09.03. 19:41 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
4 főre

Bárányfasírt:
60 dkg báránylapocka
4 tojás
8 dkg fenyőmag

bors
menta
 
Saláta:
40 dkg uborka
4 dl joghurt
fokhagyma

bors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Bárányfasírt:
Az inakat eltávolítjuk a húsról, de a zsiradékot rajta hagyjuk.
A megtisztított húst késsel vagy cutterban aprítjuk. A húshoz adom a tojást és ízlés szerint a fűszereket.  
Ha lágy maradna a fasírt állaga, akkor zsemlemorzsa hozzáadásával javítunk rajta.
Gombócokat formálunk belőle, majd pogácsává lapítjuk és forró serpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, de ügyeljünk arra, hogy a belseje szaftos maradjon.

Saláta:
Az uborkát káposztareszelőn lereszelem, majd besózom fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, aztán joghurttal összekeverem és tálalom.

Címkék: menta joghurt uborka fenyőmag bárányfasírt

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr871358425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.