Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Szilvabőr

2009.08.31. 05:52 | Polimer | 5 komment

Hozzávalók:
Szilva
Citromlé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A szilvát megmosom, kimagozom, és egy lábosban felteszem főni (cukrot én nem raktam bele, mert kacsamájas előételhez használtam fel a kész bőrt és a szilva elég édes volt hozzá). Rá csavarok annyi citromot, amitől erősödik az íze, visszanyeri a színét, de a citrom íze még nem kivehető. Miután teljesen pépesre főztem, leturmixolom, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozom (azért hogy ne maradjanak benne, szilva héj darabok, mert azok az áttetsző bőrben csúnyán mutatnak). Ezek után visszarakom a tűzre, és amennyire lehet főzéssel, besűrítem. Egy tepsire szilikont vagy sütőpapírt rakok, és amennyire lehet vékony rétegben, rákenem a „szilvalekvárt”. Sütőbe rakom és nagyjából 5 óra alatt 70ºC-os sütőben készre szárítom.

Az ötletért és a receptért köszönet Beatbull-nak.

kisérletikonyha

Címkék: szilva tartósítás szilvabőr

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr981349897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.08.31. 13:09:22

Nagyon szép lett ;) Persze így héj nélkül simább, héjjal meg változatosabb a mintája. Attól függ mit szeretnél elérni. Meghámozva egyébként szép sárga szilvabőrt is lehet készíteni - amit esetleg csíkokban a pirossal felvátlva is felkenhetsz a szilikonra, s kiszúrva is szép mintát adnának.

ui: Köszi a linket, de sajnos el van írva.

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.09.01. 16:01:30

@beatbull: Köszi, örülök hogy tetszik! Jó ötlet a sárga bőr. A link javítva..

Grzegorz 2009.09.04. 11:33:55

Sosem hallottam még erről!Mire használják?

Polimer · http://mediterrano.info/hu/mediterrano/mediterrano 2009.09.04. 14:10:51

Ez tulajdonképpen egy tartósítási eljárás. Mi úgy használjuk mintha tészta lenne és kacsamájjal töltjük.