Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Füge parfé karamellizált málna szósszal

2009.08.27. 11:00 | Polimer | Szólj hozzá!

Hozzávalók:
4 személyre, (ez a mennyiség az adagolás és felhasználás függvényében változik.)

Füge parfé:
1 kg. friss füge
2-2,5 dl. tejszín
citromlé

Málna szósz:
vaj
málna
cukor 

 
Elkészítés:

Füge parfé:
A fügéknek a "csumáját" levágom, majd a tetejüket kereszt alakban bemetszem és 90-100ºC-os sütőben nagyjábol egy órán keresztül aszalom. Erre azért van szükség, hogy intenzívebb füge ízt kapjak. Ezek után héjastól magostól leturmixolom, majd sűrű szitán átpaszírozom. Közben citromlevet adok hozzá, hogy megakadályozzam az oxidálódást és így visszanyeri eredeti színét. A tejszínnek a felét folyékonyan a másik felét kemény habbá verve keverem hozzá. Fagyigépbe vagy fagyasztóba teszem (ha fagyasztót használok, időközönként megkeverem, hogy ne jégkristályossan fagyjon meg) Ha krémes állagura fagyott, formába öntöm és vissza rakom a fagyasztóba.

Málna szósz:
Serpenyőben vajat olvasztok, majd cukrot karamellizálok és hozzáadom a friss málnát.
Felfőzöm, majd lehűtöm. (Ha kell, akkor citrommal a málna ízét kiemelem.)

 

 

 

 

 

Címkék: szósz parfé füge parfé

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr481338538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.