Igényes szakács /gasztronómia/

Kedves Látogató! Ez egy folyamatosan bővítés alatt álló gasztronómiai recept és élménygyűjtemény. E blogon keresztül igyekszünk az ízek, ínyencségek világába nagyobb bepillantást engedni. Mivel hobbink a hivatásunk is egyben, garantálhatom, hogy soha nem fogunk kifogyni a témákból. Jó böngészést kívánunk! Üdv.: Kovács Szabolcs (commis de cuisine) és Sárközi József (executive chef)

Indafotó - saját képek

Utolsó kommentek

Friss topikok

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltal

2009.08.07. 13:13 | szabi(O_o) | Szólj hozzá!

Paradicsomleves bazsalikomfagylaltal

Hozzávalók:
kb. 4 személyre

Paradicsomleves:
1 kg. paradicsom

1 liter alaplé (szárnyas vagy zöldség)

bors
fokhagyma
hagyma
olivaolaj

Bazsalikomfagylalt:
friss bazsalikom
3-4 dl. alaplé
0,5-1 dl. tejszín

bors


Elkészítés:

Paradicsomleves:
A megtisztított (átmosott, kicsumázott, végénél "X"-bevágott) friss kerti paradicsomokat egy olivaolajjal meglocsolt tepsire teszem, majd fokhagymával, hagymával, sóval, borssal ízesítem.
A tepsit egy előmelegített sütőbe teszem, majd 230ºC-on 15-20 percig sütöm.
A tepsi tartalmát leturmixolom a magokat szűrő segítségével eltávolítom és alaplével egyneműsítem. Végső ízvilágát a frissen facsart citromlével teszem teljessé.

Bazsalikomfagylalt:
A friss bazsalikomot apróra vágom, alaplébe teszem, majd tejszínnel, sóval, borrsal turmixolom és a fagyasztóban történő dermesztése közben többször habverővel átkeverem, hogy megfelelő állagúvá váljon.

Címkék: fagylalt paradicsom bazsalikomfagylalt

A bejegyzés trackback címe:

https://igenyesszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr191294637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.